Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fotbollsfeber i Göteborg – efter Blåvitts framfart

Olof Ekbäck, 33-årig miljöingengör från Alingsås och Mikael, 33, företagare från Näset. ”Säsongen har börjat bättre än man kunde drömma om sen får man se hur långt det räcker. Vi är överraskade över hur bra det gått.” Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Tobias Hysén njöt i solen inför toppmatchen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Kvintetten laddar i solen: Johanna Danerås, 28, kock, Alingsås, Milton Allström, 22 år, Landala, Oliver Danerås, snickare, Alingsås, Emil,Axen, 27, Göteborg och Benjamin Andresen, 25, Kungälv, säljare. ”Vi tror på en topp tre-plats. Känslan är att vi har unga hungriga grabbar i laget som kommer att kämpa allt. Sen gäller det att vi får behålla alla spelare, och så kommer Gustav Svensson kanske hem i sommar och då ska det räcka långt.” Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Håkan Lennartsson, 51, hamnarbetare, Redbergsplatsen, Johan Lööf, Sävedalen, 28-årig snickare, Erik Jansson, 24-årig hamnarbetare från Hisingen, Måns Zachrisson, 23-åring som jobbar på Volvo och bor i Linné, Jakob Thorsen, elekrobikingegör från Tjörn och Markus Johansson 21-årig student från Tjörn: ”Vi tror på en topp femplacering i år, åtminstone.Det är positivt kring laget, vi har hungriga spelare i medgång som fått smaka på hur det är vinna”. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Efter ett antal år i Allsvenskans skuggsida är IFK Göteborg åter ett topplag.

Det råder fotbollsfeber i stan igen.

– Laget har en bra mix mellan unga talanger och rutinerade spelare, säger lagets förre skyttekung Tobias Hysén.

Försommarsolen skiner på Poseidon, Gamla Ullevi och resten av Göteborg inför toppmötet mot Malmö FF.

Fansen laddar ute på stan och GT tog tempen bland dem som samlades på en sportbar vid Svingeln.

Den var hög och förväntansfull. Inte bara inför rivalmötet, utan också inför framtiden.

2007 senaste guldet

Det fanns en tid när IFK Göteborg totalt dominerade svensk fotboll, men den är sedan länge förbi. Det är mer än ett decennium år sedan man vann Allsvenskan senast, 2007.

Sedan dess är det MFF som kraftigt dominerat svensk fotboll. Blåvite ikonen Tobias Hysén som nu lagt skorna på hyllan är delägare och vimlade runt bland fansen.

Han är lycklig över säsongsinledningen 

- Med tanke på hur det börjat ser det väldigt bra ut. Nu handlar det om att ta en match i taget och försöka göra det man bestämt i varje match. Det är jäkligt kul att det vänt till vår fördel.

Tonar ner förväntningarna

Just nu, i varje fall, lägger han till. För säsongen så här långt överträffar alla förväntningar.

– Vi har en ung lovande bra trupp. Man kan vända det till att saknas rutin eller till att den ungdomlig entusiasm. Men nu har vi fått in rutin som balanserar upp detta i form av Söder, Vibe och Sebastian Eriksson. Det finns en bra mix och jag tycker man ser i början av säsongen att man utnyttjar mixen på ett perfekt sätt.

Han vill dock tona ner förväntningarna något:

– Form är en färskvara. Det gäller att inte sväva i väg utan behålla fötterna på jorden. Mot Malmö kommer det att bli ett tryck från läktarplats som man inte känt av på väldigt länge, tror jag.