Fortsatta störningar efter läckan: ”Jobbar dygnet runt”

Vattenläckan fortsätter att påverka trafiken.
Foto: Privat / Privat
Arbetet med läckan har pågått dygnet runt sedan i måndags.
Foto: Privat / Privat

En vattenläcka vid Masthuggstorget har sedan i måndagsmorse orsakat störningar i trafiken. Driftcentralen på Kretslopp och Vatten har arbetat med vattenläckan dygnet runt sedan dess, säger Therese Axelsson på driftcentralen.

– Vi hade hoppats att vara klara under måndag eftermiddag och nu står vi här onsdag förmiddag, säger hon.

Enligt Therese Axelsson på Kretslopp och Vatten mötte arbetet med läckan på motstånd under tisdagskvällen.

– Precis när vi skulle släppa på ledningen och öppna den lite försiktigt så hoppade den till och då fick vi påbörja jobbet en gång till. 

I nuläget finns ingen prognos på när arbetet beräknas vara klart, säger Therese Axelsson.

– Vi jobbar dygnet runt med det här men när det kommer till akuta vattenläckor så kan man inte lova nånting. Så jag kan inte alls säga när det kommer att vara klart. 

Therese Axelsson framhäver att ledningen är nästintill 100 år gammal och att det är anledningen till att den brustit.

– Den här ledningen har gjort sitt. Vi har två rörläggare och en grävmaskinist på plats som just nu byter ut gamla rördelar.

Trafiken fortsatt påverkad

Inga närliggande fastigheter har blivit skadade av läckan men både biltrafiken och spårvagnstrafiken har sedan i måndags påverkats. 

Linje 1, 3, 9 och 11 kan fortfarande inte köra längs Första långgatan i riktning mot centrum. 

– Vi har inte fått någon säker prognos på sluttid. Det har sagts någon gång i eftermiddag men om det håller, det vet jag inte. Tills det är löst går det fortsatt ersättningsbussar för de fyra linjer som vi lägger om, säger Camilla Kaneflo på Västtrafik.

Det går även en ersättningsbuss från Järntorget in mot centrum enligt ordinarie tidtabell. Enligt Camilal Kaneflo ska man titta på om det går att sätta in ytterligare bussar på den sträckan.

– Vi ska försöka ersätta med fler bussar in mot centrum från Järntorget. Men tar man in för många bussar blir det väldigt trångt inne i stan. Då är det risk att det blir stopp och att det blir värre i stället, säger hon.