Försvunnen man hittades död

Publicerad
Uppdaterad
Pappan och sonen tog en tur på isen i Kungsbackafjorden.
Men plötsligt kom en tjock dimma och pappan försvann.
I natt hittades mannen på sydspetsen vid Ramnö.
- Han konstaterades avliden när han kom in till Sahlgrenska, säger Laila Svendsen vid Sjöräddningscentralen.
Den 70-årige mannen och hans son hade utgått från Enen på Onsalahalvön utanför Kungsbacka för att ge sig ut på en tur på isen.
Mannen tog en isjakt och sonen en motorcykel.
De åkte långt söderut på Kungsbackafjorden till Yttre Lön och där stannade sonen till samtidigt som pappan fortsatte 300-400 meter.

Svävare sattes in

Då kom en plötslig och tät dimma och mannen försvann. Dimman uppges ha varit så tjock att det bara gick att se en halvmeter.
Sonen ringde efter hjälp strax före klockan fyra på torsdagseftermiddagen och en massiv räddningsinsats påbörjades.
Vid tvåtiden i natt hittades mannen på det frusna underlaget på sydspetsen vid Ramnö. Han fördes direkt till Sahlgrenska sjukhuset.
- Där konstaterades han avliden vid ankomsten, säger Laila Svendsen vid Sjöräddningscentralen.

Besvärliga förhållanden

Det var besvärliga förhållanden under hela räddningsinsatsen. Den tjocka dimman gjorde att helikoptrarna till en början inte kunde lyfta och den förrädiska isen örsvårade situationen ytterligare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER