Försvunnen i ett år – söks med helikopter

Publicerad

SVENLJUNGA. Med hjälp av helikopter och en specialhund söker polisen just nu efter en person i Svenljunga som uppges ha varit försvunnen i över ett år.

– Vi har en specialhund där och en helikopter i luften, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Polisen söker just nu efter en person i Svenljunga som uppges ha varit försvunnen i över ett år.

Polisens presstalesman Björ Blixter säger att han vet lite om ärendet, men bekräftar att polisen är på plats i Svenljunga.

– Jag vet bara om att det handlar om ett gammalt ärende som är över ett år gammalt. Jag vet inte mer än så, jag vet inte vem vi letar efter eller om det har framkommit nya omständigheter som gör att vi är där, säger Björ Blixter.

Hundpatrull

Polisen har enligt presstalesmannen hjälp av både en hundpatrull och en helikopter i sökandet efter den försvunna personen.

- Vi har en specialhund där och en helikopter i luften, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Vilken typ av polishund, till exempel om det är en renodlad likhund eller en kriminalsökhund som söker av platsen, kunde Björ Blixter inte svara på vid 13-tiden på onsdagen.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER