Missing People sökte efter den försvunna flickan. Foto: Christian Svensson
Missing People sökte efter den försvunna flickan. Foto: Christian Svensson

Försvunnen flicka hittad avliden

Publicerad
Uppdaterad

Den 14-åriga flicka som varit försvunnen under den senaste veckan hittades på söndagseftermiddagen avliden. 

Polisen misstänker inget brott. 

–Anhöriga har underrättats om att vi har anträffat en avliden person i det sökområdet, och att det med största sannolikhet är hon, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Flickan anmäldes försvunnen i måndags och polis, räddningstjänst, miltär samt Missing People har sökt efter flickan i ett område i närheten av platsen där hon försvann. 

På söndagseftermiddagen påträffades en avliden person i sökområdet.

– Det var en militär sökresurs som var i det aktuella sökområdet som vi har letat i. Hon hittades under eftermiddagen, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Anhöriga har underrättats om fyndet. 

Polisen misstänker inget brott. 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER