Äldre mannen hittad vid liv – var nerkyld

Publicerad

ÅMÅL. Mannen i 70-årsåldern som försvann från sitt boende i centrala Åmål på torsdagskvällen är återfunnen – i Karlstad.

Han var nedkyld och är förd till sjukhus.

– Hur han kom till Karlstad kommer säkert komma fram, säger Fredrik Brax, inre befäl hos polisen i Trollhättan.

På torsdagskvällen letade polisen efter en man i centrala Åmål. Mannen är i 70-årsåldern och dement. Han försvann från sitt boende vid nioiden på kvällen.

– Klockan 21.00 promenerade han ut från boendet och sedan dess har ingen sett honom. Han är tunt klädd, sa Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl på polisen i region väst, under torsdagskvällen.

Polisen fick under sen kväll och natten in iakttagelser från boende i området, som ska ha sett mannen.

– Vi fick nästan tag på honom, men låg några minuter efter. Han har pratat med folk i Åmål och bland annat varit inne på en pizzeria, säger Johan Ljung.

Militär på väg

Han berättade att larm om försvinnandet gick ut på riksradion. Mannen var tunt klädd och polisen förberedde under fredagsmorgonen ett omfattande sökarbete.

Bland annat var ett femtiotal militärer på väg för att hjälpa till att återfinna mannen.

Polisen trodde då att han fortfarande befann sig i Åmålstrakten. Men vid 08.5 rapporterar Fredrik Brax vid polisen i Trollhättan att mannen hittats.

Sju och en halv mil från Åmål. I Karlstad.

– Han måste ha haft någon form av transport. Hur han kom till Karlstad kommer säkert komma fram, säger Fredrik Brax.

Mannen var nedkyld och är förd till sjukhus. Om han har några andra skador än ännu oklart.

Sandra Divinyi
Sandra Divinyi
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER