Försvunna Anna, 9, räddad i morse

Publicerad

Nioårige Anna har hittats vid liv.

Polisen skriver på sin hemsida att flickan hittades i samma område som hon försvann.

Enligt Missing People var det organisationen som hittade henne i sällskap med en okänd man.

Nioåriga Anna lämnade hemmet med sin äldre syster vid 07.50 i torsdags i morse. Systern ledde sin cykel när de gick tillsammans mot Skårsskolan, en promenad på cirka 400 meter. I höjd med inredningsbutiken Solgläntan på Skårsgatan 48, sade systern hejdå, hoppade upp på sin cykel och trampade i väg mot skolan.

Det dröjde fram till eftermiddagen innan anhöriga förstod att Anna var försvunnen, skolan hade inte uppmärksammat att flickan inte var på plats. Expressen har sökt skolans rektorer som gjort sig oanträffbara. Annan personal på skolan har inte heller velat kommentera försvinnandet utan hänvisar till polisutredningen.

Flickans pappa ringde polisen 15.55 och anmälde sin dotter som försvunnen. Det handlar alltså om ungefär åtta timmar innan sökandet kom i gång. Därefter drogs ett jättepådrag i gång med bland annat 500 frivilliga från organisationen Missing People.

Hittades i natt

Under kvällen ägnade sig polisens spanare och utredare också åt att kartlägga skolkamrater, släktingar och familjeförhållanden.

– Vi har inte hittat några konstigheter kring försvinnandet. Att hon frivilligt skulle hålla sig undan, eller vara hos en kompis eller något i familjebilden eller något uppslitande i hennes skola. Vi hittar ingenting konstigt där, säger Blixter.

Polisen upprättade även under torsdagskvällen en stab och chef för hela insatsen är Robert Karlsson, chefen för länsordningspolisen i Västra Götaland.

Men vid 03-tiden natten meddelade både polisen och organisationen Missing People att Anna hade hittats.

Enligt polisen hittades hon i samma område som hon försvann, i övrigt gör de inga ytterligare kommentarer.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER