Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försökte röva bort unga flickor i sin bil – häktas

Mannen häktades på torsdagen på sannolika skäl misstänkt för försök till köp av sexuell tjänst av barn, försök till våldtäkt, försök till människorov och sexuellt ofredande vid ett fal.Foto: DRAGAN MITROVIC / GT/EXPRESSEN

En man i 30-årsåldern häktades på torsdagen på sannolika skäl misstänkt för bland annat försök till köp av sexuell tjänst av barn och försök till våldtäkt.

Mannen erkänner vissa av brottspunkterna, skriver Ttela.

Den misstänkte mannen greps på Tjörn i tisdags när han var på väg till jobbet. Han misstänks vid två tillfällen i juli ha försökt tvinga in unga flickor i sin bil.

Vid ett tillfälle i juli ska mannen ha försökt tvinga in en 15-årig flicka i sin bil, som lyckades fly. Vid ett senare tillfälle hände en liknande händelse med två flickor, där han fick tag i den ena flickan som dock lyckades frita sig själv och springa därifrån. Han ska även ha försökt köpa sex från en av flickorna.

Han misstänkts också för försök till människorov efter att ha försökt dra in en tioårig flicka i baksätet på sin bil.

Erkänner vissa brottspunkter

Mannen erkänner försök till köp av barn men förnekar människorov. Mannen sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för bland annat försök till köp av sexuell tjänst av barn, försök till våldtäkt och försök till människorov.

Enligt vice chefsåklagaren Eva Johnsson är bevisläget gott.

– Vi är fortfarande i början av utredningen men bevisläget är gott. Vi har viss form av teknisk bevisning men vad det är vill jag inte säga, mer än att vi har tagit bilen i beslag och ska genomföra en teknisk undersökning. Mannen medverkar också i utredningen och berättar sin version, det hjälper alltid till, säger Eva Johnsson till Ttela.

Hur exakt polisen lyckades komma mannen på spåren är oklart. Men hon berättar att det var bland annat genom tips men också att polisen lagt ner stora resurser.

– Ett väldigt bra arbete att få fram vem personen skulle kunna vara. Det har naturligtvis funnits en stor oro efter de här händelserna. Särskilt efter händelsen med de två minderåriga flickorna. Vi är också tacksamma för att det har stannat vid försök och inga fullbordade brott. Det är glädjande i den här tragiska historien, säger Eva Eva Johnsson till tidningen.