Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Försökte röva bort flickor – begärs häktad

Mannen har begärts häktad vid Vänerborgs tingsrätt. Foto: DRAGAN MITROVIC / GT/EXPRESSEN

En man i 30-årsåldern har begärts häktad, misstänkt för bland annat ett våldtäktsförsök och andra sexbrott mot flera flickor i Västsverige i juli.

Enligt åklagarmyndigheten ska flickorna tvingats in i en bil.

Enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten misstänks mannen bland annat ha försökt tvinga in en flicka i 15-årsåldern i en bil i början av juli. 

Flickan lyckades dock göra sig fri och springa i väg. Ett par veckor senare attackerades två flickor i 10-årsåldern. En av dem tvingades in i baksätet på bilen, men lyckades komma undan innan mannen körde i väg.

Brotten misstänkts ha ägt rum i Lödöse och i Utby.

Den misstänkte mannen greps på Tjörn under tisdagen och han anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för brotten.

Gripandet gick lugnt till

Polisen är fåordig kring gripandet, men Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brottsenheten vid polisen i Fyrdbodal säger till Bohusläningen att det hela gick lugnt till.

– Jag vill inte gå in på hur vi fick tag på honom. Nu väntar vi på häktningsförhandlingen, säger Timmersjö till tidningen.

Åklagaren har nu begärt honom häktad vid Vänersborgs tingsrätt och förhandlingen kommer att hållas under torsdagsförmiddagen.

Han misstänks för två fall av försök till köp av sexuell tjänst av barn, ett våldtäktsförsök, ett försök till människorov och ett fall av sexuellt ofredande.