Försökte bryta sig in i transformatorstation

Publicerad

Under torsdagskvällen kunde polisen gripa två personer på bar gärning när de försökte bryta sig in i en transformatorstation i Skallsjö i Lerums kommun.

En privatperson såg vad som hände och larmade polisen.

– Allmänheten är vår bästa vän i det här fallet, säger Hans Lippens, presstalesman på polisen i region Väst.

Samtalet kom till polisen 21.21 på torsdagskvällen.

En privatperson hade sett hur en bil kört in vid transformatorstationen i Skallsjö i Lerums kommun och sedan börjat bryta upp den.

Enligt polisen var personerna troligtvis ute efter koppar. En polispatrull var snabbt på plats och kunde gripa de båda personerna 21.35.

– Det var väldigt bra gjort. Allmänheten är vår bästa vän i det här fallet, säger Hans Lippens, presstalesman på polisen i region Väst.

Nu ska polisen kontrollera om personerna kan knytas till andra metallstölder som begåtts i området den senaste tiden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER