Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förslaget: Utomhusbassäng på Lundbybadet ska rivas

Den populära utomhusbassängen på Lundbybadet kan rivas som ett led i en renoveringssatsning.Foto: ÅKE THIM

Ett förslag om utbyggnad och renovering av Lunbybadet på Hisingen ligger på kommunens bord.
Men satsningen får också konsekvenser för den populära utomhusbassängen som får stryka på foten och rivas om renoveringen ska bli av.

Något som fått Miljöparitet att reagera.

– Vi tycker det ska vara kvar för att det är tillgängligt för många, säger kommunalrådet Karin Pleijel, mp, till GP. 

Det är Idrotts- och föreningsnämnden som ligger bakom förslaget som ett led i sin investeringsnominering till nästa budget.

Nämnden hänvisar att att befolkningsantalet ökat i omgivningen och att Lunbybadet på Hisingen därför måste byggas ut.

Kommunens plan är att man ska bygga en ny 50-metersbassäng, en varmbassäng, en undervisningsbassäng och en barn- och familjedel, något som som kan bli verklighet någon gång mellan 2023 och 2025 om förslaget röstas igenom i höst.

Kostnaden: 315 miljoner kronor

Men i förslaget framgår också att något måste bort och de planerade utbyggnaderna kommer i sådana fall ske på den plats där utomhusbassängen ligger i dag.

Lundbybadet är den enda badanläggning i Göteborg som har en utomhusbassäng och förra sommaren hade den rekordmånga besökare.

Miljöpartisten tillika kommunalrådet Karin Pleijel är kritisk mot utbyggnaden.Foto: PRESSBILD

Enligt investeringsbudgeten skulle utbyggnaden kosta 315 miljoner kronor och trots att förslaget inte är klubbat och klart har det redan mött motstånd.

Miljöpartiet riktar kritik mot förslaget

Bland annat från Miljöpartiet:

– Vi tycker det ska vara kvar för att det är tillgängligt för många. Och det är en annan känsla att bada utomhus. Vi kommer också få ett varmare klimat, det är inte roligt, men då kommer dagarna som den här bassängen utnyttjas bli fler, säger kommunalrådet Karin Pleijel, mp, till GP.

Miljöpartiets förslag är att kommunen ska se till att utomhusbadet ska få vara kvar och att förvaltningarna i stället ska titta på alternativa byggplatser för var ett nytt bad kan byggas.

– Det kan byggas ett nytt badhus men det ska inte ske på bekostnad av utomhusbassängen, säger Pleijel till GP.