Här visas planerna upp. Foto: Love Hansen SiinHär visas planerna upp. Foto: Love Hansen Siin
Här visas planerna upp. Foto: Love Hansen Siin
Här visas planerna upp. Ny multisportarenan syns i nedre kant, följt av det nya badet och bostäder. Foto: Love Hansen SiinHär visas planerna upp. Ny multisportarenan syns i nedre kant, följt av det nya badet och bostäder. Foto: Love Hansen Siin
Här visas planerna upp. Ny multisportarenan syns i nedre kant, följt av det nya badet och bostäder. Foto: Love Hansen Siin

Förslag: Satsning ska skapa ny jättearena i Göteborg

Publicerad

Plats för Göteborg presenterade i dag sitt nya stadsutvecklingsförslag:

Ett nytt Scandinavium, ett nytt Valhallabad och en ny Lisebergshall är några av förslagen som man vill se blir verklighet i Göteborg.

– Anledningen till att det inte byggts en ny arena är för att det inte funnits pengar och byggvilja. Det är vårt budskap till politiken att nu finns chansen, ta den, säger Johan Lundin från White Arkitekter som är ett av företagen bakom förslaget.

Bakom Plats för Göteborg står flera byggjättar och andra företagare i Göteborg, däribland Balder, Stena Fastigheter och Wallenstam.

Initiativet syftar enligt egen utsago till att "utveckla området mellan Nya Ullevi och Svenska Mässan".

Under tisdagen presenterade man sitt nya stadsutvecklingsförslag. I förslaget vill man se ett antal nya storsatsningar:

Ett nytt Scandinavium, ett nytt Valhallabad, 5000 bostäder och 5000 arbetsplatser, tre nya multisporthallar samt en ny Lisebergshall.

Nytt Scandinavium och ny Lisebergshall

Plats för Göteborg menar att ett nytt Scandinavium ska kunna stärka Göteborg som en konkurrenskraftig evenemangsstad.

Men innan förslaget blir verklighet måste det malas i politikens kvarnar. Något som kan ta tid.

– Hade man fått ha önskemål så hade man kört direkt. Men tyvärr är verkligheten lite mer komplicerad än så men förhoppningen är att det här inspelet kan skynda på processen. Men vi har ju givetvis respekt för den demokratiska process som det här ska gå igenom. Det är ett stort beslut som ska fattas, säger Thomas Dahl, vice vd för fastighetsbolaget Wallenstam.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER