Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förskollärare stängde in småbarn i torkskåp

Foto: Leif Gustafsson

Förskolläraren misstänks ha stängt in flera små barn i ett torkskåp på förskolan och dragit dem i håret.

Själv hävdar hon att det hela är komplott från personalens sida för att de vill få bort henne, skriver Borås Tidning.

På onsdagen hölls rättegången mot den kvinnliga förskollärare i Borås som misstänks ha stängt in tre små barn i ett torkskåp och ett i ett värdeskåp på förskola där hon tidigare arbetade. Anledningen ska ha varit att barnen inte lydde kvinnans tillsägelser.

- Det här är sådant som inte får förekomma. Jag reagerade starkt när jag fick veta vad som hänt, har en av barnens pappa tidigare sagt till GT.

Kvinnan står åtalad misstänkt för ofredande mot barnen som är i åldrarna ett-tre år. Förutom de barn som ska ha blivit instängda i ett torkskåp och ett värdeskåp ska kvinnan även ha hållit för munnen på en flicka i ettårsåldern när hon inte slutade gråta och dessutom ruskat om flickans barnvagn. Vid andra tillfällen ska hon ha dragit barn i håret, skriver Borås Tidning.

Utsatt för komplott

Kvinnans kollegor har berättat att det var efter en sjukskrivning som kvinnan ska ha börjat bete sig illa mot barnen. Förskolläraren själv nekar till brott och hävdar att hon blivit utsatt för en komplott för att kollegorna vill bli av med henne, skriver Borås Tidning.

Medan kvinnans försvarare anser att kvinnan bör frias yrkar åklagaren på att hon ska dömas till villkorlig dom och böter. Förskolläraren får sin dom om två veckor.