Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förskoleanställd var "hänsynslös" – åtalas

Nu åtalas den förskoleanställda kvinnan för olaga tvång mot det 2-åriga förskolebarnet.

Enligt åklagaren har beteendet varit hänsynslöst.

En kvinna i 50-årsåldern, anställd vid en förskola, åtalas nu vid Borås tingsrätt för olaga tvång.

Enligt stämningsansökan så har hon med hjälp av våld tvingat ett 2-årigt förskolebarn att släpa en leksaksback och med våld tvingat barnet att sätta sig ner i en barnmatstol.

Åklagaren menar att kvinnan skakat barnet, bänt i hans fingrar och tryckt ner pojken i stolen flera gånger samtidigt som hon skrek och gapade på honom.

"Agerandet har under alla förhållanden utgjort ett hänsynslöst beteende mot ett litet barn som stått under kvinnans vård/tillsyn", står det i åtalet.

Tidigare uppträtt olämpligt

Kvinnan i 50-årsåldern förnekar brott. En tidigare kollega till kvinnan vittnar om händelsen som utspelade sig i februari tidigare i år och enligt förskolechefen så har kvinnan även vid tidigare tillfällen uppträtt olämpligt mot barn på förskolan.

Enligt en mamma till ett annat barn på förskolan så har den anställda kvinnan på förskolan vid tidigare tillfällen skrikit och gapat inne på förskolan.

Hon åtalas nu för olaga tvång, i andra hand ofredande.