Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förskola stängs – har haft magsjuka i fyra år

Barnen har varit sjuka i diarréer i fyra år – och de senaste dagarna har magproblemen ökat kraftigt.

Därför ska nu Hedvigsborgsgårdens förskola i Borås utrymmas och stängas, skriver Sveriges radio på nätet.

På fredagen kom ansvariga fram till att hela förskolan skulle utrymmas och de 60 barnen på onsdag ska flyttas till Götagården, en före detta förskola som stått tom, och som nu ska ställas i ordning.

Anledningen till det drastiska beslutet är att Hedvigsborgsgårdens förskola sedan 2009 haft problem med magsjuka bland barnen och på senare tid har det ökat markant.

"Akut viktigt att hitta en lösning"

Vid ett möte på fredagen på lokalförsörjningsförvaltningen togs beslutet att stänga förskolan.

– Nu har problemen pågått en tid och vi har inte kunnat hitta orsaken bakom problemen. Dessutom har det eskalerat de senaste dagarna och det omfattar inte längre bara barnen på den yngre avdelningen utan även barnen på syskonavdelningen, vilket gör att vi känner att det är akut viktigt att hitta en lösning på problemen, säger Marie Gerdin, områdeschef för förskolan i stadsdel väster till sr.se.

Trots att magsjukan härjat på förskolan i fyra år togs beslutet att flytta barnen först nu.

– Utredningen har ju pågått en tid utan att man hittat någon orsak, vi vet ju egentligen fortfarande inte orsaken till varför problemen har uppstått. Men vi känner att vi helt enkelt inte kan vara kvar längre, vi måste göra något åt detta nu. Vi hoppas innerligt att barnen får vara friska, säger Marie Gerdin till Sveriges radio på nätet.