Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förre politikern: "Skrattar hela vägen till banken"

"Jag skrattar hela vägen till banken", skrev hotellägaren och tidigare kommunpolitikern Hans Jonasson på Facebook.
Foto: SKÄRMDUMP FRÅN FACEBOOK
Ljungskile turisthotell drivs av flyktingjätten Hero, som hyr hotellet av före detta kommunpolitikern och grundaren av Uddevallapartiet Hans Jonasson.
Foto: LENNART REHNMAN

Ljungskile turisthotell skulle bli ett HVB-hem – men barnen kom aldrig. Trots att hemmet står tomt så kostar sängplatserna skattebetalarna miljoner. 

Hotellets ägare, den tidigare toppolitikern Hans Jonasson, ser inga problem med det: "Jag skrattar hela vägen till banken", skriver han på Facebook.

– Jag står för det jag har skrivit, säger Jonasson.

De 24 tomma platserna på Ljungskile turisthotell kostar 36 000 kronor per dygn. Platserna betalas med skattepengar – närmare bestämt Göteborgs stad. GT och SVT:s "Uppdrag granskning" har granskat problematiken med Göteborgs stads avtal med privata aktörer.

Ljungskile turisthotell drivs av flyktingjätten Hero, som hyr hotellet av före detta kommunpolitikern och grundaren av Uddevallapartiet Hans Jonasson. Inför att "Uppdrag granskning" sändes så kommenterade Jonasson programmets innehåll på sin Facebook, vilket P4 Väst var först med att uppmärksamma.

"Smida medan järnet är varmt"

"Till ni goda som tillhör de 87% vill jag rikta ett privatekonomiskt tack, jag skrattar hela vägen till banken. 2018 kommer jag rösta för en annan politik så förhoppningsvis får jag det sämre efter det, men om inte så kommer jag fortsätta att smida medans järnet är varmt."


LÄS OCKSÅ: Spelet bakom miljonavtalet 


Inlägget har väckt många starka reaktioner.

– Jag står för det jag har skrivit. Men det jag kommenterar är ju min privatekonomiska situation som är otroligt fördelaktig. Men den är ju inte fördelaktig på grund av Heros avtal med Göteborgs kommun, utan på grund av mitt avtal med Hero. Det är två skilda saker i det här fallet, säger den tidigare kommunpolitikern.

"Klart det blir skitavtal"

Han poängterar att inlägget skrevs innan onsdagens program sändes.

– Det här skrevs innan reportaget sändes, det har viss relevans. Om man tror att jag har skrivit detta efter reportaget så kan man ju tolka det som att jag skrattar hela vägen till banken över de här tveksamheterna kring avtalet, men jag skrev ju mitt avtal i januari. Det är ett halvår innan det som programmet uppmärksammar.


LÄS OCKSÅ: Hårda ord i rapport om flyktingjätten 


Hotellägaren anser att det som framkommit i granskningen ser problematiskt ut, men tycker att det finns flera sidor av myntet.

– Rent spontant så ser det inte bra ut. Samtidigt så har vi haft en situation med kraftigt ökad invandring – det är det som har skapat den här situationen. Situationen då var fullständigt kaosartad under hela den hösten och tjänstemännen hade order om att lösa uppgiften. Det är klart att det blir skitavtal då. Det är som att pissa i motvind och klaga på lukten ett halvår senare, säger Hans Jonasson.