Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Företaget firade affär med vodka – på morgonmötet

Genrebild.
Foto: Colourbox

Teknikföretaget Instans systems i Borås firade en mångmiljonaffär med att bjuda anställda på sprit – mitt under morgonmötet. 

– Jag tycker det är horribelt att göra så på arbetstid, säger en anställd till Borås Tidning. 

Men företaget uppger att man tar sitt arbetsmiljöansvar på stort allvar.

Boråsföretaget i Viared skrev nyligen ett jätteavtal, en affär som är värd minst 100 miljoner kronor. 

Nu vittnar en anställd på företaget för Borås Tidning att affären firades med vodkashots på kontoret under ett morgonmöte i december. 

– Jag kom upp på lunchrummet och såg två oöppnade flaskor Absolut vodka och plastglas på bordet. Cheferna gick och delade ut till alla anställda. 

Men det var inte sista gången det skulle serveras sprit under arbetstid. När börsen steg i slutet av december – plockades vodkashotsen fram igen, enligt den anställde.

Personalen hade en omröstning 

Kristian Silbvers är vd för Instans systems och han säger till Göteborgs-Posten att personalen har haft en omröstning gällande hur de skulle göra med firandet. 

Silbvers menar att samtliga tyckte att man skulle fortsätta erbjuda både alkoholhaltiga och alkoholfria alternativ. 

Utöver vd i företaget är Kristian Silbvers också engagerad kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Borås. 

Enligt GP menar han att det är anledningen till att frågan ens tagits upp. 

– Det har blivit lite utav en höna av en fjäder. En stor anledning till att det här har dykt upp är att jag är fritidspolitiker här i stan. Det här hade aldrig fångat något intresse annars, säger Silbvers till GP. 

Företaget vd är engagerad kommunpolitiker i Borås.
Foto: SVEN LINDWALL

Inga särskilda alkoholregler 

I Arbetsmiljölagstiftningen finns det inga särskilda regler kring alkohol på jobbet eller vad arbetsgivaren får servera eller inte.

I ett mejl till Borås Tidning skriver Instans systems att de tar sitt arbetsmiljöansvar på stort allvar och ”när stora framgångar sker tycker vi det är viktigt att symboliskt fira detta med vår personal i samband med kungörelsen”.