Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Föremål för miljonbelopp i villan

Kronofogden hämtade bilar och övriga lyxartiklar i handläggarens hus. Foto: Sven-Erik Johansson
I höst kan det bli fyndläge för auktionsklippare i Göteborg - den svindlerimisstänkte handläggaren på försäkringskassan har visat sig vara en riktig finsmakare.
På måndagsförmiddagen tömde fogden den exklusiva sjövillan på konst, designermöbler och hemelektronik för miljoner.
- Bara den dyraste platt-tv:n kostade 109 000 kronor, säger Annika Persson Arcangioli, enhetschef på kronofogdemyndigheten, till GT.se.
Försäkringskassan uppger att den svindlats på 39 miljoner av den häktade 28-årige före detta handläggaren och hans tre misstänkta kumpaner - mannens hustru och ytterligare ett par.
Nu är drygt 25 miljoner av pengarna säkrade.

Tömde villan

På måndagsförmiddagen tömde kronofogden handläggarens villa på lösöre. Villan ligger i en av Göteborgs dyrare förorter och köptes förra året för 5,6 miljoner kronor - med tanke på prisuppgången är det svårt att säga vad villan är värd i dag.
Huset var sprängfyllt med danska, franska och italienska designermöbler, persiska mattor, konst, kristallvaser och exklusiv hemelektronik - till ett värde av miljoner.
Om 28-åringen fälls blir det kronofogden som ansvarar för att försäkringskassan får tillbaka så mycket som möjligt av pengarna.

Exekutiv auktion

I normala fall säljer kronofogden beslagen på exekutiv auktion i Göteborg.
Men Annika Persson Arcangioli, enhetschef på kronofogdemyndigheten, är inte säker på att marknaden i Göteborg är tillräckligt stor för klenoderna.
- Jag vill inte uttala mig om enskilda fall. Men rent hypotetiskt är det inte säkert att vi skulle sälja en tavla av Matisse i Göteborg, säger hon.

"Går väldigt bra"

Förundersökningsledaren Björn Blomqvist, vice överåklagare vid riksenheten mot korruption, räknar med att väcka åtal inom några veckor.
- Utredningen går väldigt bra just nu, säger han till GT.se.
Bara de beslagtagna bilarna - en Porsche Cayenne Turbo, en Porsche Carrera S och en Volvo C 70 - värderas till 2,3 miljoner.
Dessutom har man säkrat 16 miljoner kronor i olika värdepapper och på bankkonton.