Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Person gick genom isen i Arvika: ”Tog sig upp”

Issäkerhetsexperten Jan Insulander ger råd om hur man ska tänka när vårvärmen snabbtinar isarna i landet.
Foto: Magnus Högberg

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades på lördagseftermiddagen till en hamn i Arvika efter larm om att ett fordon befaras ha gått genom isen.

Det visade sig senare vara en fyrhjuling med en person på.

– Personen lyckades ta sig upp själv och befinner sig hemma nu, säger Lars-Erik Karlsson, insatsledare på räddningstjänsten i Arvika. 

Larmet inkom till SOS Alarm vid 16.20-tiden på lördagen.

– Det är någon typ av fordon som ska ha gått genom isen, sa Jens auf der Heide, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen, då.

Enligt Sara Tunklev på SOS Alarm larmades tre enheter från räddningstjänsten, två markburna ambulanser och en ambulanshelikopter till platsen.

– Det är folk i vattnet som man är på väg ut till, enligt uppgifter som vi har fått ska det vara minst en person som är i nöd eller saknas där. Jag kan inte säga hur många vi är på jakt efter, sa hon initialt.

Men räddningsinsatsen visade sig senare inte egentligen behövas.

– Det visade sig vara en fyrhjuling som gått genom isen med en person på, men personen kunde komma upp själv, säger Lars-Erik Karlsson, insatsledare på räddningstjänsten i Arvika, vid 17.30-tiden.

Då hade räddningstjänsten avslutat insatsen och börjat lämna.

Sju drunkningsolyckor på två dagar 

Polisens råd till allmänheten: ”Håll er borta från isarna”.