Förarlös bil i krock – kvinna till sjukhus

Publicerad

En kvinna har förts till sjukhus efter en olycka i Huskvarna.

Enligt polisen ska bilen hon färdades i krockat med en förarlös bil som kommit i rullning.

– Det är ganska kuperat där så den har nog kommit upp i någorlunda fart, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

SOS Alarm fick vid 16.30 larm om en olycka inne i centrala Huskvarna. Enligt polisen började allt med att en bil kom i rullning.

– Det är någon som nog inte dragit åt handbromsen innan de lämnade bilen. Så bilen har kommit i rullning, säger Bo Gunnarsson.

Bilen utan förare ska då ha börjat rulla ner för en backe och där krockat med en annan personbil.

Kan misstänkas för brott

Det är oklart hur många som satt i den påkörda bilen men en kvinna ska ha blivit skadad i olyckan.

– Hon har fått bröstsmärtor och fördes till sjukhus med ambulans. Men jag vågar inte svara på om det fanns fler i bilen.

Enligt Gunnarsson kan ägaren till den förarlösa bilen komma att misstänkas för brott.

– Kvinnan har ju blivit skadad och någon har ju vållat detta genom att inte se till så att deras bil var ordentligt parkerad. Så det kommer nog gå som vållande till kroppsskada skulle jag tro.

– Men det får utredningen visa, avslutar Bo Gunnarsson.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER