Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

För Maria är livet en härlig schlager

SCHLAGERFANTAST. Maria Niklasson lägger det mesta av sin fritid och sina semesterpengar på sitt stora schlagerintresse.
GÖTEBORG. Livet är en schlager - för Maria Niklasson, 29 år.
Hon har sett alla svenska finaler på plats sedan år 2000 och hunnit med tre Europafinaler på plats.
- Kiev var mest spännande, eftersom jag knappast hade kommit till Ukraina annars, säger hon.

FAKTA

Maria Niklasson
Ålder: 29 år.
Yrke: Revisionsaassistent
Familj: Singel
Bor: Lägenhet i Prästgårdsängen
Aktuell: För sitt helhjärtade schlagerintresse.
Favoriter i den svenska finalen: "The Ark är fantastiskt bra liksom Måns Zelmerlöw".

Till vardags arbetar Maria på en revisionsbyrå, men det mesta av fritiden går åt till schlagerintresset - allra mest så här års. - Förutom de svenska tävlingarna avgörs det just nu runt om i Europa vilka låtar som ska tävla. Och de flesta uttagningarna finns att se på internet, förklarar Maria. I år tror hon på Vitryssland. - Deras låt är stark, men jag har inte hört riktigt alla ännu. Eftersom den svenska finalen går den 10 mars, dagen innan bidraget måste lämnas in, ligger vi sist av alla länder i år.

"Kul med delfinaler"

- Kvalitén här i Sverige har ju bara ökat under senare år, inte minst genom systemet med delfinaler. Lite kul att hela Norden har tagit över det systemet, konstaterar Maria. Hon är uppväxt med Carola och Herreys och har tillsammans med familjen följt alla tävlingar på tv. - Men sedan jag gick med i Melodifestivalklubben har schlagern blivit mitt stora intresse. Klubben har 400 medlemmar i landet. De träffas med jämna mellanrum och hjälper till att boka biljetter till de flesta evenemangen. - Jag har hjälpt dem och gjort intervjuer här i Göteborg under deltävlingen här. Också roligt att komma artisterna lite närmare, förklarar hon.

Peppar varandra

Och självklart kommer Maria att vara på plats under den stora europeiska finalen i Helsingfors nu i vår. - Vi blir många svenska schlagerentusiaster. Vi ska träffas innan för att äta och peppa varandra, säger Maria Andersson.