En man dog efter fallet på nattklubben Yaki-da. Foto: Robin AronEn man dog efter fallet på nattklubben Yaki-da. Foto: Robin Aron
En man dog efter fallet på nattklubben Yaki-da. Foto: Robin Aron
Mannen föll från fjärde våningen genom trapphuset och slog i huvudet. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Lisa IrvallMannen föll från fjärde våningen genom trapphuset och slog i huvudet. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Lisa Irvall
Mannen föll från fjärde våningen genom trapphuset och slog i huvudet. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Lisa Irvall
Efter dödsolyckan torkades blodet bort från golvet och klubben fortsatte som vanligt, enligt vittnen. Foto: Robin AronEfter dödsolyckan torkades blodet bort från golvet och klubben fortsatte som vanligt, enligt vittnen. Foto: Robin Aron

Efter dödsolyckan torkades blodet bort från golvet och klubben fortsatte som vanligt, enligt vittnen.

 Foto: Robin Aron
Yaki-Das vd Christopher Palmqvist säger på lördagen att han ångrar beslutet att hålla krogen öppen. Foto: PrivatYaki-Das vd Christopher Palmqvist säger på lördagen att han ångrar beslutet att hålla krogen öppen. Foto: Privat
Yaki-Das vd Christopher Palmqvist säger på lördagen att han ångrar beslutet att hålla krogen öppen. Foto: Privat
Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Foto: Robin AronMannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Foto: Robin Aron
Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Foto: Robin Aron

Föll fyra våningar på nattklubb – dog

Publicerad

En man i 30-årsåldern föll i natt mot sin död inne på nattklubben Yaki-da i Göteborg.

Efter dödsolyckan torkades blodet bort och festnatten fortsatte som vanligt, enligt vittnen.

Något som Yaki-das vd Christopher Palmqvist nu säger att han ångrar.

– Så här i efterhand så kan jag säga att vi helt klart borde ha stängt.

Nattklubben kommer att hålla stängt lördag kväll.

Före midnatt natten mot lördagen föll en man i 30-årsåldern från fjärde våningen på nattklubben Yaki-da i centrala Göteborg. Mannen ska ha åkt på ett trappräcke när han föll. Han slog i huvudet och förlorade medvetandet.

Mannen fördes i ambulans till sjukhus, men sent i natt kom beskedet att hans liv inte gick att rädda.

– Anhöriga är underrättade, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid Göteborgspolisen.

En anhörig till mannen blev vittne till dödsolyckan.

– Uppgifterna från vittnen och anhöriga är samstämmiga, att han har åkt på ett räcke på fjärde våningen. Han har möjligtvis kombinerat det med alkohol. Sen har han fallit, det är en olycka. Han fördes med ambulans till sjukhus och avled där, säger Gustafsson.

Nattklubbgäst: "Jag mår illa av det"

GT har talat med flera personer som var på Yaki-da natten till lördag. Samtliga vittnar om att nattklubben fortsatte hålla öppet efter olycksfallet.

– Han lämnade en väldigt stor blodfläck som väktarna städade upp, säger en person.

– Det sjuka är att allt pågår som vanligt när några som såg honom ramla fortfarande är chockade.

En kvinna som kom till nattklubben efter olycksfallet säger att festnatten då pågick som vanligt.

– Jag får ett extremt obehag i kroppen. Hur fan kan de inte stänga? Jag mår illa av det, säger kvinnan.

Torkade bort blodet och fortsatte

Vittnet Emma Geissler, 26, berättar:

– Det var helt sjukt. Vakterna sopade bara undan blodet.

När GT får kontakt med Yaki-das vd Christopher Palmqvist på lördagen säger han att han ångrar beslutet att fortsätta hålla öppet.

– Så här i efterhand så kan jag säga att vi helt klart borde ha stängt.

Han berättar om händelseförloppet:

– Mannen föll genom trapphuset som går upp genom huset. Personalen var först på plats och sedan tillkallades ordningsvakter, som direkt ringde 112. Ambulansen kom efter fem minuter.

Nattklubben fick dödsbeskedet klockan två på natten. Beslutet att fortsätta hålla öppet fattades alltså, enligt Palmqvist, utan vetskap om att mannen avlidit.

Ingen avspärrning

Polisen spärrade heller inte av platsen.

– Vi kallades inte dit, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson, och fortsätter:

– Om vi hade varit där så hade vi nog hamnat i ett läge där vi fått stänga klubben. Nu kallades vi i stället till Sahlgrenska sjukhuset. När vi sedan fått reda på vad som hänt, så hade det förmodligen gått för lång tid för att en avspärrning skulle vara meningsfull.

På lördagen har Yaki-da-ledningen beslutat att hålla stängt lördag kväll.

– Att vi gör så är av respekt för anhöriga. Vi behöver också samla vår personal för att bearbeta händelsen, säger Christopher Palmqvist.

"Följer de krav som finns"

Polisen misstänker inget brott i samband med dödsfallet.

– Våra räcken och utrustning följer alla de normer och krav som finns, säger Christopher Palmqvist och fortsätter:

– Vi kommer ändå att se över vår säkerhet igen.

Den döde mannens anhöriga är underrättade.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson
Mattis Wikström
Mattis Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER