Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Folksamling demonstrerar vid Migrationsverket

Här är några av dagens största inrikesnyheter.

En demonstration pågår utanför Migrationsverket i Göteborg.

Enligt polisen går det hela lugnt till, men om folksamlingen blir större än 50 personer kan den behöva skingras.

– Om de är fler än 50 ska vi informera dem och dela på dem, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Under tisdagen befinner sig återigen en folksamling utanför Migrationsverket i Göteborg för att demonstrera.

Anledningen är nekade uppehållstillstånd för palestinier och man har hållt sittstrejker utanför Migrationsverket sedan den 8 januari.

– De sitter mer eller mindre där varje dag, som jag förstår det, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Icke tillståndsgiven demonstration

Polisen larmades till platsen vid 14-tiden.

– Det är några som håller på att gruppera sig, det är en icke tillståndsgiven demonstration. Vi har polis på plats sen en tid tillbaka, säger Adlersson.

Läget på platsen beskrivs som lugnt och man håller i nuläget på att räkna antalet person för att avgöra huruvida det bryter mot regeringens förbud mot folksamlingar om 50 personer.

– Om de är fler än 50 ska vi informera dem och dela på dem, säger Adlersson.

Under måndagens demonstration var man runt 70 personer. Demonstrationen upplöstes dock inte av polisen vid det tillfället.

– I nuläget låter vi dem hålla på. Vi upplöser den om vi upplever att det behövs, de bedömningarna görs hela tiden. För just denna demonstration så är det väldigt lugnt eftersom de sitter ner och till och med är tysta. De verkar onöjda med Migrationsverket, sa Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen under måndagen.