Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Politikerna pressades om trängselskatten

Anneli Hulthén och Jonas Ransgård fick det hett i Skälltorpsskolans matsal i går kväll. De räddades av larmet. Foto: Adrianna Pavlica

GÖTEBORG. Trängselskatten dominerade i går den hätska debatten i Skälltorpsskolans matsal.

Kommunalråden Anneli Hulthén (S) och Jonas Ransgård (M) kom för att svara på Backabornas frågor, men långt ifrån alla fick svar.

HäR äR VI: SKRIV På DU MED

GT kommer att ge sig ut på stan för att ge fler chansen att skriva på för en folk­omröstning.

Tisdag 16/10

är vi kl 12-14 på Frölunda Torg

Onsdag 17/10

är vi kl 12-14 på Lindholmen, Hisingen, på ­Teorigatan, utanför restaurang Bistro.

När de två kommunalråden kom till Backa i går diskuterades allt från äldrevård till förskolegrupper, men de allra flesta kom dit för att prata om trängselskatten. Tonläget blev allt mer upptrissat.

- Man kan tycka att det är ett elände, och orättvist, men det här är ett sätt att betala för det västsvenska paketet. Ni får gärna vara tykna mot mig men jag tror att Västlänken är nödvändig, sa Anneli Hulthén bland annat.

Stoppades av larmet

Jonas Ransgård bemötte önskemål om en folkomröstning.

- Vi säger att vi skulle ha en folkomröstning, och ni röstar nej. Då tänker vissa att vi ska investera mindre i det västsvenska paketet. Andra tycker att vi ska höja kommunalskatten för att göra samma satsning. Och en del tycker att staten ska betala allt. Jag undrar, är det då okej vilket som av de tre alternativ vi väljer?

Debatten avbröts abrupt när lokalen var tvungen att stängas ner eftersom larmet skulle gå på. Många frågor återstod, och irritationen blev stor.

- Det blev jättetråkigt. Jag ska kolla om vi kan boka en lokal nästa vecka och fortsätta då, sa Ransgård efteråt.

TUFFT. Anneli Hulthén och Jonas Ransgård fick det hett i Skälltorpsskolans matsal i går kväll. De räddades av larmet. Foto: ADRIANNA PAVLICA