Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya demonstrationer för folkomröstningen

Det var en pampig syn när alla demonstranter tågade fram under lördagens demonstration i Göteborg.
Foto: Jan Wiriden

På torsdagseftermiddagen är det dags igen för demonstration.

I lördags tågade uppåt 7 000 människor och visade sitt missnöje med beslutet om trängselskatt och västlänk.

– Vi vill hålla trycket uppe, säger arrangören Nicolas Sahlqvist.

Dagens demonstration äger rum på Gustaf Adolfs torg en halvtimme innan kommunfullmäktige håller sitt möte inne i "Börsen" klockan 16.00.

Demonstrationen kommer att pågå under hela kvällen och det kommer också att hållas diskussioner kring trängselskatten och tågtunnelprojektet och folkomröstningen som hölls vid valet i höstas. Och att demokratins spelregler inte följs i Göteborg, som arrangören hävdar.

Demonstrationen är en rak uppföljning på lördagens demonstration

där upp emot 7 000 människor tågade längs Avenyn i centrala Göteborg för att visa sitt missnöje.

"Politikerna lyssnar inte på folket"

– Politikerna har visat att de inte lyssnar på folket och nu möter vi dem igen på deras hemmaplan, säger Nicolas Sahlqvist, inför kvällens möte.

Han hoppas på att få möta politikerna som sitter i fullmäktige öga mot öga för att tala om sitt missnöje med de beslut som fattats och att politikerna inte respekterar folkomröstningsresultatet där majoriteten av göteborgarna sa nej till trängselskatten.

Det är inte bara Nicolas Sahlqvists Facebook-grupp "Vi möter politikerna!" som kommer att demonstrera på Gustaf Adolfs torg i kväll utan även andra grupper kommer att finnas på plats.