Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Betalstationerna som får alliansen att vackla

BETALSTATION. Allianspartierna vill flytta betalstationerna i Backa då trängselskatten slår extra hårt mot backaborna. "Det blev inte så bra", säger kommunalrådet Helene Odenjung (FP).

Allianspartierna vacklar kring betalstationerna.

Enligt GP vill Helene Odenjung (FP) och Jonas Ransgård (M) flytta betalstationerna i Backa eller låta de boende i Backa passera betalstationerna utan att betala.

– Det blev inte så bra, säger kommunalrådet Helene Odenjung (FP) till GP.

Många tycker att trängselskatten slår särskilt hårt mot de boende på Backa som tvingas att betala trängselskatt när de åker till de åker till köpcentrat i Bäckebol och andra butiker som ligger öster om E6. Allianspartierna öppnar nu för att ta bort eller flytta betalstationerna.

– Kanske kan betalstationerna flyttas, kanske kan de boende i Backa slippa betala när de passerar över E 6, säger Odenjung. Det framgår ju av bilregistret vilka fordon de boende i Backa äger.

"Borde gå att flytta"

Senare under året kommer en utvärdering av trängselskatten och dess effekter att inledas - men allianspartierna vill inte vänta så länge när det gäller Backaområdet.

– Det borde gå att flytta de aktuella betalstationerna så att de som bor i Backa kommer till sitt närmaste köpcentrum utan att behöva betala trängselskatt utan att det blir smittrafik genom Backa, säger Kommunalrådet Jonas Ransgård (M) till GP.

– Backa bör behandlas med förtur, säger Odenjung. Det kan finnas fler områden och andra betalstationer som behöver åtgärdas men i Backa är det så uppenbart vad som blivit fel.