Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

6 frågor - 0 svar

Kia Andreasson.
Foto: Lisa Irvall

GÖTEBORG. Kia Andreasson, ledare för Miljöpartiet i Göteborg ogillar GT:s kampanj för en folkomröstning om trängselskatt.

- Ni lurar befolkningen, säger Andreasson som också blev hårt trängd av publiken under debatten i Nordstan om trängselskatten.

Här är frågorna hon inte svarade på då:

1  Är du emot en folkomröstning om trängselskatten?

- Jag kan inte svara på den frågan. Det går inte att ställa den frågan eftersom vi har tagit ställning till ett helt paket.

2  Om tio procent av de röstberättigade vill ha en folkomröstning -  hur kommer du att agera då?

- Då säger jag att ni har lurat befolkningen. Då faller hela paketet. Det går inte att ha en folkomröstning om ja eller nej till trängselskatten eftersom det blir en felaktig frågeställning.

3  Ditt parti har varit med att genomföra den nya kommunallagen, som innebär att det ska bli lättare att genomföra folkomröstningar efter folk ­ initiativ. Vad innebär det  i praktiken i Göteborg i dag?

- I så fall måste det handla om hela paketet - alla delarna som ingår i västsvenska infrastrukturpaketet. Det går inte att lyfta ut trängselskatten.

"Beslutet är långsiktigt"

4  Går det att genomföra Västlänken utan trängsel ­ skatter?

- Nej.

5  Ser du något alternativ till Västlänken?

- Jag har inte blivit presenterad något annat alternativ och det här har gåtts igenom i tio år.

6  Formellt införs trängselskatten på försök i 25 år. Vad innebär det i praktiken?

- Det här beslutet är långsiktigt. Det ska genomföras på lång sikt.