Sigge Eklund kom till Göteborg för att se Håkan spela på Ullevi. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSONSigge Eklund kom till Göteborg för att se Håkan spela på Ullevi. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
Sigge Eklund kom till Göteborg för att se Håkan spela på Ullevi.  Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
Henrik Lundqvist var också på plats. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSONHenrik Lundqvist var också på plats. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
Henrik Lundqvist var också på plats.  Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
Det var även brorsan Joel Lundqvist. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESDet var även brorsan Joel Lundqvist. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Det var även brorsan Joel Lundqvist.  Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Ett följe med trumslagare dansare drog i gång uppladdningen utanför Ullevi Foto: / FOTO: HENRIK JANSSONEtt följe med trumslagare dansare drog i gång uppladdningen utanför Ullevi Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
Ett följe med trumslagare dansare drog i gång uppladdningen utanför Ullevi Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
Dansare tog täten vid insläppet utanför Ullevi. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSONDansare tog täten vid insläppet utanför Ullevi. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
Dansare tog täten vid insläppet utanför Ullevi. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON

Bröderna Lundqvist på plats när Håkan spelade

Publicerad

Många förväntansfulla Håkan-fans fyllde Göteborgs gator, uteserveringar och parker under fredagen. 

Solen värmde och det var folkfeststämning i staden under uppladdningen inför konserten på Ullevi.

Hockeystjärnorna Henrik och Joel Lundqvist var på plats för att se Håkan Hellström. Även podcast-profilen och författaren Sigge Eklund var där. 

Under fredagen drog ”Rullande Åskan”-turnén in i Göteborg och Göteborgssonen kom hem. Med sig tog han förväntansfulla fans från hela landet.

Tillresta Håkan-fans med rullväskor vimlade längs Östra Hamngatan och Kungsportsavenyn. Uteserveringarna var fulla med folk och längs kanalen satt folk i solen.

Hockeylegendarerna Henrik och Joel Lundqvist hade båda tagit sig till Göteborg för att uppleva Håkan Hellström på Ullevi. Det hade även podcast-profilen Sigge Eklud gjort. 

På Harry Hjörnes plats hörs en trubadur som blandat in En hel del av Håkan Hellströms låtar i sin repertoar. Många satt på caféer och uteserveringarna runtomkring i solen.

Håkan Helström verkar locka fans i alla åldrar och från hela landet.

 

"Känner igen mig i texten"

Magnus Ek, 44, har åkt från Stockholm med familjen för att gå på konserten. Hans favoritlåt med Håkan Hellström är ”Det kommer aldrig va över för mig”. 

– Det är en bra text och en bra melodi. Jag känner igen mig i texten, att bli äldre och klokare.

Dottern Signe Ek, 11, får tänka efter lite innan hon bestämmer sig för ”För sent för Edelweiss”, för att den har så bra låttext.

 

"Håkan är en av de bästa"

Roy Elven, 53, och Wenche Hårstad, 51, har åkt från Renebu i närheten av Trondheim i Norge. 

– Det finns så många bra låtar! "Valborg" är bra. Vi är från Norge men vi gillar svenska texter. Håkan är en av de bästa, säger Roy Elven.

Just ”Valborg” verkar stå högt många fans önskelistor inför konserten. Även ”För sent för Edelweiss” är populär. Och självklart ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”.  

– Den är trallvänlig, säger Lena Nilsson, 36, från Gislaved.

– Och den har så fint budskap, säger kompisen Carin Lundahl, 39.

Vid Ullevi hade dedikerade fans köat flera dagar. Vid insläpp under fredagen var strömmen av människor stadig. Ett följe med trumslagare dansare drog i gång uppladdningen utanför Ullevi. Inte ens den lite småkyliga vinde kunde dämpa stämningen inför konserten.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER