Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flyttade träd får permanent nytt hem i Färjenäsparken

Färjenäsparken.
Foto: Google Maps

Träden flyttades temporärt under arbetet med Västlänken.

Nu påbörjas arbetet med att föra träden till deras nya hem i Färjenäsparken. Träden kommer att utgöra stommen av parken tillsammans med ett 100-tal ungträd och buskar som ska planteras.

– De ungträd och buskar som vi planterar kommer inte ha vuxit färdigt förrän om 10-20 år så det är ett långsiktigt projekt, säger Emma Johansson som är projektledare vid park- och naturförvaltningen till Göteborgs-Posten.

Utbyggnaden av Färjenäsparken startar i veckan. Det ska bli en evenemangsyta med plats för 25 000 besökare, men även gläntor med utrymme för lek och picknick samt ett gångstråk och sittplatser. 

Uppbyggnaden inleds med återplanteringen av ett 40-tal träd. De stod tidigare vid platser som Göteborgsoperan, Casino Cosmopol, Världskulturmuseet, Kvarnberget, Kanaltorget och Regionens hus men flyttades temporärt till en plantskola under arbetet med Västlänken. Nu får de nya permanenta platser i Färjenäsparken.

Arbetet kommer att pågå under hela året

Arbetet med utbyggnaden av Färjenäsparken kommer att pågå under hela året.

– Parken är så pass stor att vi inte kommer spärra av hela området utan bara de delar där vi är just då så det kommer ändå gå att besöka den, säger Emma Johansson till tidningen.

Tanken är att Färjenäsparken ska bli ett komplement till Slottsskogens evenemangsyta.

– Det finns inte så många park- och naturområden i Göteborg som kan erbjuda en stor sammanhängande gräsyta så det här gör vi också för att det ska finnas ett till alternativ där evenemang kan hållas, säger Emma Johansson till tidningen.