De två pojkarna ska inte ha kommit till fysisk skada. Händelsen rubriceras av polisen som olaga hot.
De två pojkarna ska inte ha kommit till fysisk skada. Händelsen rubriceras av polisen som olaga hot.

Flyktingbarn hotades av beväpnat gäng

Publicerad

Beväpnade med knogjärn och kedjor närmade sig ett 20-tal ungdomar två pojkar från ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i Vaggeryd, enligt den polisanmälan som är gjord.

Pojkarna ska ha tvingats fly från platsen.

– Ingen har kommit till skada, säger Lasse Johansson, presstalesperson hos Jönköpingspolisen.

Det var vid 21.30-tiden på torsdagskvällen som händelsen, som ägde rum vid stationen i Vaggeryd, anmäldes av en i personalen på HVB-hemmet.

Enligt de två pojkarna, som är i 16-årsåldern, ska 20–25 ungdomar i fyra bilar ha närmat sig dem vid stationen, vilket Jönköpings-Posten tidigare skrivit om.

Flera av ungdomarna ska ha varit beväpnade med olika tillhyggen.

Har inte hörts

De två pojkarna kände sig hotade och sprang tillbaka till HVB-hemmet där de larmade personal som i sin tur larmade polisen.

Polisen har ännu inte hört de två pojkarna på HVB-hemmet.

– Det är knapphändiga uppgifter. Vi måste försöka prata med grabbarna, men de som utsatts vill inte prata med polisen, säger Lasse Johansson, presstalesperson hos Jönköpingspolisen.

Ingen fysisk skada

De två pojkarna ska inte ha kommit till fysisk skada. Händelsen rubriceras av polisen som olaga hot.

– Vi har tidigare varit förskonade från den här typen av allvarligare incidenter. Nu återstår att tillsammans med polis och socialtjänst utreda exakt vad som hände, säger Anders Svensson som är ansvarig för mottagandet av ensamkommande i Vaggeryds kommun till JP.

Ytterligare en polisanmälan är gjord från personalen på samma hem. Det är en person på hemmet som under gårdagskvällen blivit trakasserad på en buss på väg till Vaggeryd, skriver JP.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson
Andreas Andersson
Andreas Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER