Polisen på plats vid skolan i Stora Höga. Foto: Mikael Berglund
Polisen på plats vid skolan i Stora Höga. Foto: Mikael Berglund

Flickor misstänks ha utsatts för sexbrott

Publicerad

Två minderåriga flickor ska ha utsatts för sexuella övergrepp utanför Stora Högaskolan i Stenungsunds kommun i går.

En 18-årig man delgavs på tisdagseftermiddagen misstanke om våldtäkt mot barn.

 

– Flickorna mår efter omständigheterna bra, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i Västra Götaland.

Polisen i Västra Götaland fick vid femtiden under måndagseftermiddagen in en anmälan om att två minderåriga flickor ska ha utsatts för sexualbrott utanför Stora Högaskolan.

– Vi har tagit föremål i beslag och förhör har hållits med flickorna, som efter omständigheterna mår bra, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i Västra Götaland, till GT.se vid 9.30 på tisdagsmorgonen.

– Det finns inga uppgifter om fysiska skador på flickorna.

Polisens tekniker och en hundpatrull fanns i går kväll på plats och en avspärrning gjordes på skolgården, men avspärrningen togs bort under tisdagsmorgonen.

Händelsen bekräftas av Henrik Karlsson, som är verksamhetschef för grundskolan i Stenungsunds kommun.

– Jag har pratat med polisens ledningscentral som säger att de säkrar bevis för sexualbrott, men jag vet ingenting mer. Det har hänt i anslutning till skolan på kvällen, utanför skoltid. Det är inte kopplat till skolverksamheten, säger Henrik Karlsson.

På tisdagen hämtades en 18-årig man in till förhör. Han hördes senare och under förhöret delgavs han därefter misstankarna och anhölls av kammaråklagare Eva Jonsson vid åklagarkammaren i Uddevalla.

Båda flickorna och dessutom vittnen har också hörts under dagen, enligt polisens hemsida.

Den tekniska undersökningen är ännu inte avslutad. Fynd har gjorts på brottsplatsen och dessa har skickats i väg för undersökning.

 

Stora Högaskolan, kommunens största grundskola, har cirka 770 elever. Den ligger mitt i Stora Höga samhälle och har öppet som vanligt i dag, tisdag.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER