Det var här, vid trappan vid butikens lager, som flickan ska ha blivit antastad av en man som enligt flickans mamma var en tiggare. Foto: Robin Aron
Det var här, vid trappan vid butikens lager, som flickan ska ha blivit antastad av en man som enligt flickans mamma var en tiggare. Foto: Robin Aron

Flickan: Tiggaren sexantastade mig

Publicerad

En 13-årig flicka ska ha blivit sexantastad av en tiggare utanför en matbutik i Göteborg på torsdagen.

Tiggaren, en man i 20-årsåldern, greps och anhölls misstänkt för sexuellt ofredande.

– Min dotter blev helt förstenad, chockad, berättar mamman för GT.

Vid 16-tiden på torsdagen kom polisen till en matbutik på Mölndalsvägen i Göteborg, efter larm om att en 13-årig flicka blivit sexantastad av en man som uppges sitta och tigga utanför butiken.

Polis kallades till platsen och kunde gripa en man, som sedan anhölls av åklagare.

– Det som har framkommit är att det är en man som har antastat målsäganden. Han är känd för att tigga utanför butiken. Han ska ha suttit där i en månads tid, säger Jan-Erik Lundberg, jourkommissarie vid krimjouren vid polisen i Göteborg.

Händelsen rubriceras som sexuellt ofredande.

"Blev helt chockad"

Mamman till den 13-åriga flickan berättar om händelsen:

– Hon och två kompisar hade gått till affären för att köpa dricka. När hon gick in i affären gestikulerade en tiggare med läpparna mot henne, hon nonchalerade det och gick vidare. När de var på väg från affären och var vid trappan vid butikens lager märkte min dotter helt plötsligt hur den här mannen tog tag i henne och tog henne på brösten, säger hon.

Mannen ska därefter ha dragit ner byxorna och börjat onanera framför flickorna.

– Min dotter blev helt förstenad, chockad. Hon och kompisarna bara rusade därifrån, de var chockade, arga och rädda, berättar 13-åringens mamma.

Vill varna andra

Jourkommissarie Jan-Erik Lundberg kan inte förklara exakt vad som hänt, men bekräftar flickans berättelse.

– Ja, någonting sådant är det, säger han.

Dottern ringde och berättade för händelsen om föräldrarna. De åkte till platsen och flickan kunde där peka ut mannen.

– Vi har varit och handlat här många gånger, han är där dagligen. Vi har gett honom pengar flera gånger så hon kände igen honom, säger mamman.

Hon vill varna andra efter händelsen, och är rädd att fler kan ha drabbats.

– Det är många som inte vågar berätta en sån här sak. Men tänk att någon gör såhär mitt på dagen när hon är med två kompisar, vad hade då hänt om hon varit där själv på kvällen? säger mamman oroligt.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica
Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER