Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flickan: Tiggaren sexantastade mig

Det var här, vid trappan vid butikens lager, som flickan ska ha blivit antastad av en man som enligt flickans mamma var en tiggare.Foto: Robin Aron

En 13-årig flicka ska ha blivit sexantastad av en tiggare utanför en matbutik i Göteborg på torsdagen.

Tiggaren, en man i 20-årsåldern, greps och anhölls misstänkt för sexuellt ofredande.

– Min dotter blev helt förstenad, chockad, berättar mamman för GT.

Vid 16-tiden på torsdagen kom polisen till en matbutik på Mölndalsvägen i Göteborg, efter larm om att en 13-årig flicka blivit sexantastad av en man som uppges sitta och tigga utanför butiken.

Polis kallades till platsen och kunde gripa en man, som sedan anhölls av åklagare.

– Det som har framkommit är att det är en man som har antastat målsäganden. Han är känd för att tigga utanför butiken. Han ska ha suttit där i en månads tid, säger Jan-Erik Lundberg, jourkommissarie vid krimjouren vid polisen i Göteborg.

Händelsen rubriceras som sexuellt ofredande.

"Blev helt chockad"

Mamman till den 13-åriga flickan berättar om händelsen:

– Hon och två kompisar hade gått till affären för att köpa dricka. När hon gick in i affären gestikulerade en tiggare med läpparna mot henne, hon nonchalerade det och gick vidare. När de var på väg från affären och var vid trappan vid butikens lager märkte min dotter helt plötsligt hur den här mannen tog tag i henne och tog henne på brösten, säger hon.

Mannen ska därefter ha dragit ner byxorna och börjat onanera framför flickorna.

– Min dotter blev helt förstenad, chockad. Hon och kompisarna bara rusade därifrån, de var chockade, arga och rädda, berättar 13-åringens mamma.

Vill varna andra

Jourkommissarie Jan-Erik Lundberg kan inte förklara exakt vad som hänt, men bekräftar flickans berättelse.

– Ja, någonting sådant är det, säger han.

Dottern ringde och berättade för händelsen om föräldrarna. De åkte till platsen och flickan kunde där peka ut mannen.

– Vi har varit och handlat här många gånger, han är där dagligen. Vi har gett honom pengar flera gånger så hon kände igen honom, säger mamman.

Hon vill varna andra efter händelsen, och är rädd att fler kan ha drabbats.

– Det är många som inte vågar berätta en sån här sak. Men tänk att någon gör såhär mitt på dagen när hon är med två kompisar, vad hade då hänt om hon varit där själv på kvällen? säger mamman oroligt.