Tingvalla isstadion i Karlstad. Foto: JAN AINALI/WIKIMEDIA COMMONS
Tingvalla isstadion i Karlstad.  Foto: JAN AINALI/WIKIMEDIA COMMONS

Flicka våldtagen på isstadions läktare

Publicerad

En 17-årig flicka misstänks ha blivit våldtagen på en läktare på Tingvalla isstadion i Karlstad.

Flickan fördes efter till sjukhus för en undersökning.

En man är gripen och anhållen av polis misstänkt för brottet.

– Jag kan bekräfta att det har hänt, mer kan jag inte säga, säger Tommy Lindh, presstalesperson på polisen i Värmland.

Våldtäkten ska ha inträffat vid 02.30-tiden på torsdagsmorgonen, skriver Aftonbladet. En 17-årig flicka misstänks då ha blivit våldtagen vid Tingvalla isstadion i Karlstad, Värmland. Enligt uppgifter till tidningen skedde våldtäkten på en av läktarna till arenan.

Efter händelsen fördes flickan till närliggande sjukhus för undersökning.

– Som alltid efter en sådan här händelse så mår hon inte bra, säger Anders Forsman, chef för enheten grova brott i Karlstad, till Aftonbladet.

GT/Expressen har sökt Anders Forsman, som hänvisar till presstalesperson Tommy Lindh.

Inte främmande för varandra

Polisen i Värmland kan på fredagen konstatera att de två – flickan och mannen som är 20-årsåldern – inte är helt främmande för varandra.

– Det är ingen överfallsvåldtäkt i den bemärkelsen. Men det är ett lika allvarligt brott ändå, säger Tommy Lindh på polisen i Värmland.

En man i 20-årsåldern har gripits av polis misstänkt för brottet. Han sitter nu på polisstationen anhållen på sannolika skäl.

– Han sitter här anhållen misstänkt för det här brottet. Han är också förhörd men några detaljer kring det kommer jag inte att gå in på, säger Tommy Lindh.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER