MISSTÄNKT BROTTSPLATS. Här, ovanför skateboardramperna i Burgårdsparken, ska den 15-åriga flickan ha blivit våldtagen av tre Gothia Cup-spelare. Foto: Therese Aronsson
MISSTÄNKT BROTTSPLATS. Här, ovanför skateboardramperna i Burgårdsparken, ska den 15-åriga flickan ha blivit våldtagen av tre Gothia Cup-spelare. Foto: Therese Aronsson

Flicka våldtagen av tre Gothia Cup-pojkar

Publicerad

GÖTEBORG. En 15-årig flicka våldtogs av flera killar i ett tält i Burgårdsparken. Polisen letar nu efter tre 17-åriga Gothia Cup-deltagare.
- Det är beklagligt, det här är ett allvarligt brott, säger Roger Helliksson, inre befäl i city.

 

Denna artikel har fått spridning på sociala medier, observera att den är publicerad år 2010.

I ett tält ovanför skaterampen i Burgårdsparken ska övergreppet ha ägt rum vid halv niotiden. En 15-årig flicka berättar för polisen att hon blivit våldtagen av flera killar.
Ett flertal personer ska ha varit intill platsen när det hände.
- De verkar inta ha förstått vad som hände eftersom flickan och killarna befunnit sig i tältet, säger polisen Roger Helliksson.

Polisspaning i natt

Polisen sökte under natten efter de misstänka gärningsmän, tre 17-åriga Gothia Cup-deltagare.
- Flickan är inte själv med i turneringen men hon har gått på matcherna och verkar ha träffat killarna tidigare i något sammanhang. Vi har gott hopp om att hitta dem, säger Helliksson.
Några ungdomar som skulle åka skateboard kom till platsen strax efter att gruppvåldtäkten ska ha hänt.
Då var Burgårdsparken full av poliser med schäferhundar och ficklampor. Området kring ett vanligt, grönt iglootält, som stod på kullen ovanför ramperna, var avspärrat.
- Jag blir förbannad när något sådant här händer, det är äckligt, säger en 17-årig tjej.
- Jag är alltid här med killar så då känns det ganska tryggt, men jag skulle inte gärna gå förbi här där det hände mitt i natten.
- Det borde finnas ljus här, då kanske det inte skulle ha hänt, säger hennes jämnåriga kompis och tillägger.

"Synd att sådant händer"

- Gothia Cup är ju roligt, så det är väldigt synd att det här händer.
Flickan skadades inte fysiskt och kunde sent i natt, efter förhör och undersökningar, bli hämtad av sin mamma.
Tältet tillhörde en privatperson som inte hade något med händelsen att göra.
Det var inte det enda sexuella övergreppet från Gothia Cup-spelare i går kväll. Vid halv tolvtiden blev två 16-åriga flickor tagna mellan benen av några jämnåriga killar på Nordhemskolan. De ska även ha slagit till en av flickorna.

Therese Aronsson
Therese Aronsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER