Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flicka överfallen av knivbeväpnad man

Flickan överfölls av en knivbeväpnad man i ett skogsområde i Borås.

En tonårsflicka överfölls av en knivbeväpnad man i ett skogsområde i Borås.

När hon kom till skolan berättade hon för personalen vad som skett – och dessa larmade polis, enligt Borås Tidning.

Polisen har precis sökt av området i jakten på gärningsmannen.

– Vi har spärrat av platsen och kommer få mer rapporter om vad som hänt under eftermiddagen, säger Tina Frenning, inre befäl vid polisen i Borås.

Det var vid åttatiden på tisdagsmorgonen som en tonårsflicka ska ha attackerats av en okänd man när hon var på väg till skolan.

– Den här flickan ska sedan ha berättat för skolpersonalen vad som hänt och de är de som kontaktar oss, säger Stina Frenning, inre befäl vid polisen i Borås.

Flickan tog bussen från platsen där överfallet ägde rum till skolan där hon går.

– Hon gick direkt till rektorn och berättade vad som hänt, säger polisens presstalesman Hans Lippens. Hon hade lyckats sparka sig fri från mannen och sprang därifrån.

Hotades på Hässleholmen

Attacken ska, enligt Borås Tidning, ha skett i ett skogsparti mellan Marklandsgatan och Tunnlandsgatan på Hässleholmen. Mannen ska ha varit mörkklädd och flickan uppger att hon hotats med kniv.

Flickan har vidare berättat att hon lyckats slå sig fri från mannen och ta sig från platsen.

– Flickan pekade ut ett område som vi spärrade av och har sökt av med hund, säger Hans Lippens. Vi har precis lämnat platsen och har gjort en brottsplatsundersökning där hon säger att hon blivit överfallen.

Polisen söker inte aktivt efter den misstänkte gärningsmannen utan man tar uppgifter och gör en inre spaning utifrån de iakttagelser och uppgifter som flickan lämnat till polisen. I samband med det brutala överfallet ska mannen själv ha skadat sig i låret med kniven.

Brottet rubriceras som försök till grov misshandel alternativt försök till våldtäkt.