Tekniker jobbade under onsdagen på platsen där kvinnan hittades. Foto: Anders Ylander
Tekniker jobbade under onsdagen på platsen där kvinnan hittades. Foto: Anders Ylander

Flicka mördad i natt

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Den 18-åriga flickan var på väg hem när hon överfölls i Hjällbo utanför Göteborg i natt. Överfallet var synnerligen brutalt. Polisen misstänker att flickan angreps med en trasig glasflaska.
Flickan avled senare på Sahlgrenska sjukhuset
- Vi misstänker att hon blivit utsatt för ett mord, helt enkelt, säger Thomas Fuxborg vid polisen i Västra Götaland.
Polisen larmades strax före halv två i natt av man som upptäckte flickan. Enligt uppgift hade flickan varit på en fest i området och var på väg hem när hon blev attackerad av minst en man som misshandlade henne brutalt. Polisen har kan dock inte bekräfta att flickan verkligen befann sig på festen.
Hon hittades, till synes livlös, i ena änden av Berggårdsgärdet i Hjällbo. Bara ett par hundra meter från sitt eget hem.
Enligt Göteborgs-Posten hittade polisen rester av en sönderslagen läskedrycksflaska vid mordplatsen. Enligt GP misstänker polisen att flaskan kan ha använts som tillhygge vid det brutala överfallet.
- Hon blev utsatt för ett kraftigt yttre våld, säger polisens talesman Thomas Fuxborg.
När polis och ambulans kom fram till brottsplatsen var flickan mycket svårt medtagen. Hon hade mycket svag andning och räddningspersonalen satte på henne en syrgasmask samtidigt som hon fick första hjälpen.

Sökte dna

Flickan fördes i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. En stund senare körde en polispatrull flickans föräldrar till sjukhuset.
- Klockan 04.38 dödförklaras hon av läkare på Sahlgrenska, säger Thomas Fuxborg.
Ett stort område spärrades av och polisen förhörde de som befann sig i området samt även flickans väninna.
Polisen hörde även personer som varit på samma fest som den 18-åriga flickan var på under kvällen och andra som befann sig i området. En del av vittnena ville inte följa med frivilligt och polisen tvingades att omhänderta dem.
- Så är det i bland. En del följer med frivilligt, andra måste vi ta med oss, säger Thomas Fuxborg.
Vid 10-tiden på onsdagen var ingen gripen eller delgiven misstanke för mordet.
Polisen söker nu efter fler vittnen från platsen.

Mördades där hon hittades

- Vi har ännu inget vittne som har sett eller hört själva händelsen. Vi vet inte ens om det är en eller fler gärningsmän som vi jagar, säger Thomas Fuxborg.
Men polisen är säker på att den unga kvinnan mördades där hon hittades.
- Fyndplatsen är troligtvis också brottsplatsen, säer Thomas Fuxborg.
Initialt förekom uppgifter om att den 18-åriga flickan våldtagits. Men det är inget som polisen misstänker.
- Det finns ingenting som tyder på det i nuläget. Vi misstänker att hon blivit utsatt för ett mord, helt enkelt, säger Thomas Fuxborg.
Polisen betecknar fallet som ett spaningsmord i nuläget. Man har ingen misstänkt och det finns inga uppgifter om varför någon skulle vilja flickan illa.
- Vi har fortfarande inget motiv, säger Thomas Fuxborg.
Björn Lidén
Björn Lidén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER