Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flicka misshandlad på öppen gata – tonårstjejer döms

Två tonårsflickor döms till ungdomsvård.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN

Två minderåriga flickor döms till ungdomsvård för att ha misshandlat en jämnårig tjej i centrala Borås tidigare i år. Det rapporterar BT.

Brottet fotades och publicerades på Snapchat.

Lördagen den 30 mars larmades polisen till centrala Borås där en ung flicka utsatts för en misshandel. Flera personer hade blivit vittnen till övergreppet.

– Det är en grupp tjejer som ska ha slagit och sparkat henne, sa Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst, kort efter larmet.

Flickan ska bland annat ha blivit dragen i håret och fått ta emot sparkar och slag medan hon låg på marken. Det skriver BT.

Misshandeln fotades med en mobilkamera och lades senare ut på Snapchat. Till bilden ska någon också ha skrivit texten ”skolan skyddar inte dej ute”, uppger BT.

Hotades efter polisanmälan

Eftersom det inte gått att klarlägga vem som tog bilden, användes den dock inte som bevis i den efterföljande rättegången där två minderåriga flickor stod åtalade.

Flickorna dömdes likväl, mot sitt nekande, till ungdomsvård.

En av flickorna döms även för ytterligare en misshandel av en annan jämnårig flicka i januari i år, skriver BT.

Tidningen uppger vidare att den misshandlade flickan fick motta hot över telefon och på sociala medier efter att hon anmält händelsen till polisen.