Det var i Kungsbacka som en flicka i 15-årsåldern brutalt attackerades. Foto: HENRIK JANSSONDet var i Kungsbacka som en flicka i 15-årsåldern brutalt attackerades. Foto: HENRIK JANSSON
Det var i Kungsbacka som en flicka i 15-årsåldern brutalt attackerades. Foto: HENRIK JANSSON
Det ska ha varit tre män som oprovocerat gjorde överfallet. Foto: HENRIK JANSSONDet ska ha varit tre män som oprovocerat gjorde överfallet. Foto: HENRIK JANSSON
Det ska ha varit tre män som oprovocerat gjorde överfallet. Foto: HENRIK JANSSON

Flicka misshandlad av tre män

Publicerad

En flicka i 15-årsåldern blev på måndagskvällen brutalt nerslagen av tre främmande män i Kungsbacka.

Överfallet var helt oprovocerat.

– Det finns ännu ingen gripen för överfallet, säger polisens presstalesperson Hans Lippens, på tisdagsmorgonen.

Polisen fick larmet om den grova misshandeln klockan 17.40 på måndagen. Innan flickan akut fördes till sjukhus uppgav hon för ambulanspersonalen att hon började tappa känseln.

– Hon sa att hennes ben började domna bort. I övrigt vet vi inte hur allvarligt skadad hon är. Det kommer nog ta lång tid innan vi kan höra flickan med tanke på vilka symptom hon har, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Region Väst.

Gärningsmännen flydde platsen

De tre männen lämnade efter händelsen platsen i en silverfärgad bil. Polisen söker nu vittnen - och rubricerar överfallet som grov misshandel.

– Vi väldigt intresserade av att få in uppgifter från platsen om fordonet och de här männen, om någon möjligtvis kan ha sett något. Vi har efterlyst bilen i hela regionen, säger Peter Adlersson.

Totala främlingar

Innan flickan, som är i 15-årsåldern, fördes till sjukhus ska hon ha berättat att de attackerande männen var totala främlingar.

– Vad vi förstår ska hon inte vara bekant med någon av dem, säger Peter Adlersson.

Vid 19-tiden hade polisen inga detaljer om hur det brutala överfallet ska ha gått till.

– Hon ska ha blivit grovt misshandlad men exakt hur det gått till vet jag inte i nuläget, säger Peter Adlersson.

"Så fort vi någonsin kan"

På måndagskvällen jobbade polisen med att samla in information i området runt brottsplatsen - då hade man ännu inte lyckats komma i kontakt med några vittnen till händelsen. De tre män som misstänks ha misshandlat flickan ska vara i 25-årsåldern, de ska ha haft skäggstubb och vid brottstillfället "stora jackor" på sig.

– Vi knackar dörr och försöker få tag på uppgifter. Vi har en patrull som ska försöka prata med tjejen om det är möjligt. Hon ska genomgå en del undersökningar på sjukhuset, vad jag förstår. Men vi ska prata med henne så fort vi någonsin kan, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Polisen hade på tisdagsmorgonen ännu inte gripit någon misstänkt.

– Det är inget nytt och ingen gripen och det pågår analyser och förhör i Halland, säger Hans Lippens. Nu har krimjouren i Halland tagit över ärendet.

Enligt P4 Göteborg har flickan förts från Varbergs sjukhus till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg där polisen nu har ska ha pratat med henne.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Gustav Sandström
Gustav Sandström
Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER