Flicka till sjukhus efter krasch med fyrhjuling

Publicerad

En flicka i 15-årsåldern skadades efter en olycka med en fyrhjuling i Skövde.

– Det var en ung förare som hade kraschat in i en lyktstolpe, berättar Tomas Lindström, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Larmet kom klockan 16.55. 

– Vi var bara där lite snabbt och har redan lämnat. Föraren fördes i ambulans till sjukhuset, berättar Lindström.

Enligt initiala uppgifter var den unga föraren, en flicka, medvetslös efter olyckan.

– Hon ska ha varit medvetslös och fördes iväg med ambulans. I övrigt har jag inga uppgifter om skadeläget, säger Peter Adlersson, polisens pressralesman i region Väst.

Oklar orsak

Man vet ännu inte vad som orsakat singelolyckan.

– Jag har inga uppgifter om det, säger Adlersson.

Olyckan inträffade inne i Skövde stad.

Strax före klockan 19 säger Adlersson att olyckan är avslutad rent polisiärt.

Uppgifterna om flickans tillstånd går isär något. Enligt räddningstjänsten ska flickan ha varit vid medvetande när hon fördes iväg i ambulansen och statuonsbefälet i Skövde uppger samma sak för lokaltidningen SLA.

Flickan vårdas nu på Skaraborgs Sjukhus, men skadorna verkar inte vara av allvarlig art:

– Vad jag kan säga är läget med flickan är stabilt. Just nu vet vi ännu inte om hon behöver stanna kvar över natten för vård eller om hon kan åka hem inom några timmar, säger en sköterska på akuten.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER