Kvinna skadad – föll av stulen motorcykel

Publicerad

En kvinna har skadats sedan hon trillat av en motorcykel.

Det var när motorcykeln framfördes på en cykelväg som föraren fick väja för en cyklist som olyckan inträffade.

– Observationer på motorcykeln tyder på att den är tillgripen, säger, Carl Johan Främling, jourhavande förundersökningsledare vi polisen i Trollhättan.

Larmet om olyckan i Kronogården i Trollhättan kom in strax före klockan 19 på fredagskvällen. Enligt de första uppgifterna ska en flicka i tioårsåldern blivit påkörd i – det visade sig inte stämma.

– Den här motorcykeln har väjt för flickan och då har den kvinnliga passageraren på motorcykeln trillat av. Flickan blev inte träffad som tur var, säger Carl Johan Främling.

Kvinnan ska då ha klagat på smärta i en höft varpå föraren valde att slå larm till SOS. Men innan polis kom till platsen ska föraren ha försökt gömma undan motorcykeln som man misstänker är stulen.

– Men den lyckades patrullen snabbt leta upp och observationer på motorcykeln tyder på att den är tillgripen.

Beslagtog motorcykeln

Den kvinnliga passageraren fick föras till sjukhus med ambulans med lindriga skador. Föraren förhörde på plats av polispatrullen.

– Han är misstänkt för stöld alternativt häleri och olovlig körning då han saknade körkort. Sen det tredje brottet är då att han kört på den här cykelbanan.

Polisen beslagtog motorcykeln och släppte mannen på fri fot efter förhör.

Relaterade ämnen
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER