Flera bilar i krock – två personer satt fastklämda

Publicerad

Tre personbilar var på måndagseftermiddagen inblandade i en olycka på länsväg 2602, söder om Lidköping.

– Två personer satt fastklämda i en av bilarna. Vi fick klippa upp den för att få ut dem, säger Ove Karlsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Lidköping.

Tre personer fördes med ambulans till sjukhus.

Larmet om olyckan kom in vid 16.30-tiden.

Tre bilar hade då, av oklar anledning, kolliderat på en länsväg söder om Lidköping.

– Det var lite kämpigt där ett tag. Det var fem personer inblandade i tre bilar. Två personer satt fastklämda i en av bilarna, säger Ove Karlsson.

För att få ut personerna, tvingades räddningstjänsten klippa upp bilen.

– Vi fick bända isär den för att få ut dem. En av bilarna såg bedrövlig ut, så det gick nog rätt fort, säger Karlsson.

Skadeläget för de inblandade är oklart.

– Tre personer är avförda med ambulans. Jag vet ingenting om skadeläget, sa Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst, strax efter klockan 17.

Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER