Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flera olyckor på kort tid – en svårt skadad

Trafikolycka i Vänersborg. Foto: LÄSARBILD

Påskhelgens förväntade trafikolyckor började ramla in under skärtorsdagen – inom loppet av knappt två timmar skedde nio olyckor.

Flera bilar kolliderade på Marieholmsleden i Göteborg. Trafiken stod still i Uddevalla efter en flerbilskrock.

Dessutom var E20 helt avstängd i en riktning i östra Göteborg. Enligt polisen befaras en person vara allvarligt skadad efter en lastbilskrock.

En person greps misstänkt för vårdslöshet i trafik efter olyckan.

Det var alltså olyckstätt i trafiken under skärtorsdagens eftermiddag.

– Verkligen, men så är det ju också en mycket trafikintensiv dag. Det finns all anledning att vara extra försiktig en dag som denna: håll framför allt avstånd, håll hastighet och ta det lugnt, manar Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Det första larmet kom från Marieholmsleden i Göteborg 15.30 på skärtorsdagen.

Då krockade tre personbilar i södergående riktning. Ingen person skadades i olyckan, meddelar polisen via sin hemsida. Men den hade stor trafikpåverkan. Bilarna ska ha blivit stående i vänster körfält efter olyckan enligt de första uppgifterna.

Strax innan 16-tiden kom larm om en till trafikolycka på Norrleden i höjd med Kärra på Hisingen.

– Det är en bilolycka med flera fordon. Men det framgår inte om någon är skadad, ingen är avförd med ambulans, uppger SOS Alarm.

Ungefär vid samma tid var en fotgängare och en bil inblandade i en olycka vid Kungsportsavenyn i Göteborg. Fotgängaren fördes med ambulans till sjukhus, men skadeläget är okänt. Också i Vänersborg har det inträffat en olycka. Två personbilar ska ha krockat i samband med händelsen där en fotgängare också uppges vara inblandad. 

Person allvarligt skadad

Strax efter 16.30 skedde en olycka på E20 vid Munkebäcksmotet i östra Göteborg.

– Vi har fått stänga av helt i norrgående riktning och blir kvar en stund. Tre ambulanser är larmade, berättar Lars Larsson vid räddningstjänsten i Stor-Göteborg.

Enligt larmet handlade det om en lastbil som kolliderat med en personbil. En uppgift som polisen bekräftade. Enligt polisen befaras en person vara allvarligt skadad. En förundersökning om vårdlöshet i trafik har inletts och båda fordonen kommer att tas i beslag.

– Föraren av den utlandsregistrerade lastbilen har gripits och båda bilarna är tana i beslag, säger Anna Göransson vid polisen.

Det har kommit larm om trafikolyckor från flera delar av västra Sverige.

Många trafikolyckor

Enligt Bohusläningen krockade flera bilar på riksväg 44 vid Brattåsmotet nära Torp i Uddevalla. Larmet kom 15.43. Enligt polisen rörde det sig om fyra personbilar som var inblandade i olyckan som skedde i höjd med den första tunneln. Det var inledningsvis helt stop i trafiken. Enligt tidningen har ytterligare två olyckor inträffat på samma väg under skärtorsdagen.

VET DU MER? TIPSA OSS!

• Kontakta GT/Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar GT/Expressen. 

Också i Jönköpingstrakten sker olyckor. Enligt JP var flera fordon inblandade i en trafikolycka på E4 vid Ljungarum på eftermiddagen. Enligt Trafikverket hade olyckan stor påverkan på trafiken. Det var oklart gällande skadeläget, men samtliga personer ska ha varit ute ur fordonen när räddningspersonal kom till platsen. En person fick slutligen föras till sjukhus.