På söndagskvällen avlossades flera skott vid Hammarkulletorget. Foto: Anders YlanderPå söndagskvällen avlossades flera skott vid Hammarkulletorget. Foto: Anders Ylander
På söndagskvällen avlossades flera skott vid Hammarkulletorget. Foto: Anders Ylander
När polisen kom till platsen fanns varken bil eller personer kvar på platsen, men de hittade hylsor. Foto: Jens AnderssonNär polisen kom till platsen fanns varken bil eller personer kvar på platsen, men de hittade hylsor. Foto: Jens Andersson
När polisen kom till platsen fanns varken bil eller personer kvar på platsen, men de hittade hylsor. Foto: Jens Andersson
"Det skjuts här flera gånger i veckan. Det känns otryggt att veta att vem som helst kan ha ett skjutvapen. Man är rädd", säger Asad Mahjoub, boende. Foto: Anders Ylander"Det skjuts här flera gånger i veckan. Det känns otryggt att veta att vem som helst kan ha ett skjutvapen. Man är rädd", säger Asad Mahjoub, boende. Foto: Anders Ylander
"Det skjuts här flera gånger i veckan. Det känns otryggt att veta att vem som helst kan ha ett skjutvapen. Man är rädd", säger Asad Mahjoub, boende.  Foto: Anders Ylander
Foto: Jens AnderssonFoto: Jens Andersson
 Foto: Jens Andersson

Flera skott avlossade mot bil – hylsor hittade

Publicerad

GÖTEBORG.

På söndagskvällen avlossades flera skott vid Hammarkulletorget.

– Vi har kunnat bekräfta att det har avlossats skott för vi har hittat hylsor, säger Eva Ekblad, vakthavande befäl vid polisen region väst.

Skotten ska ha riktats mot en bil men det är oklart om någon person har träffats.

– Det skjuts här flera gånger i veckan. Det känns otryggt att veta att vem som helst kan ha ett skjutvapen. Man är rädd, säger Asad Mahjoub, boende.

Strax efter klockan nio kom larmet till polisen om att det varit skottlossning vid Hammarkulletorget.

– Vi har kunnat bekräfta att det har avlossats skott för vi har hittat hylsor, säger Eva Ekblad, vakthavande befäl vid polisen region väst.

Hon berättar att skotten ska ha riktats mot en bil, men den aktuella bilen var inte kvar på platsen när polisen kom dit. Det är också oklart om någon person ska ha kommit till skada vid skottlossningen.

– Vi ringer sjukhuset för att kolla om det har kommit in några skadade, säger Eva Ekblad.

Om skotten har något med någon kriminell verksamhet i Hammarkullen att göra är ännu inte känt.

"Jag har två små barn och jag tänker på deras framtid"

Asad Mahjoub bor i området.

– Jag har två små barn och jag tänker på deras framtid. Hammarkullen är inte en trygg plats att växa upp på. Vi tänker flytta härifrån, säger han.

Enligt Mahjoub har skottlossningar blivit vardag i området.

– Det skjuts här flera gånger i veckan. Det känns otryggt att veta att vem som helst kan ha ett skjutvapen. Man är rädd, säger han.

Platsen spärrade av platsen för att kunna säkra spår utöver tomhylsorna som hittats. Polisen fanns på plats under kvällen för att prata med eventuella vittnen.

Vid 22.30 hade avspärrningarna hävts.

– Vi har säkrat påträffade tomhylsor och har nu lämnat platsen, sa Lars Tunefjord, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst, vid 22.45.

Texten uppdateras.

 

 

Sandra Divinyi
Sandra Divinyi
Gustav Sandström
Gustav Sandström
Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER