Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kraftig explosion i kök – kvinna och barn skadade

Explosionen skedde i Kinna.
Två personer har förts till sjukhus efter olyckan.Foto: JOAKIM ERIKSSON

Två personer – en kvinna och ett barn – har förts till sjukhus efter en kraftig explosion i ett lägenhetskök i Kinna.

– Det har varit en sådan kraft att både spis och fläkt i stort sett har förintats, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Olyckan i Marks kommun inträffade vid 17-tiden på lördagen, vilket Borås Tidning var först med att skriva om.

– Man pratar om någon spis som ska ha exploderat. Det är lite oklart hur många personer som varit där. Vi fick uppgifter om nio boende i lägenheten, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm och fortsätter:

– Räddningstjänst, polis och ambulans har larmats dit. Räddningstjänsten säger att någon typ av tryckkokare ska ha exploderat. 

Två till sjukhus

Räddningstjänsten är fortfarande på plats strax efter 18-tiden.

– Det är ingen explosion som sådan utan en olyckshändelse i köket. Det är svårt att spekulera i vad som har hänt, men det är skador både på spisen och runtomkring, säger Jan Kuusisto, inre befäl på räddningstjänsten.

Han fortsätter:

– Det är en familj som är drabbad och tas om hand. 

Två personer har skadats i händelsen, uppger polisen.

Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm:

– I nuläget har två ambulanser lastat och åkt till sjukhus. Men det är fortfarande ambulanser kvar på plats. Totalt är det fem ambulanser

”Aldrig sett något liknande”

Det är oklart hur pass allvarligt skadade personerna är, men polisen beskriver skadorna som ”inte ringa” för en av dem, en kvinna. 

– Det handlar dels om splitterskador och dels om brännskador, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt DN ska den andra personen vara ett barn.

Han beskriver händelsen:

– Både kollegerna och räddningstjänsten säger att det aldrig sett något liknande. Det har varit en sådan kraft att både spis och fläkt i stort sett har förintats. 

Vid 18.30-tiden var polisen alltjämt kvar på platsen för att inhämta upplysningar.

– Vi håller på att sammanställa uppgifter och håller förhör. Det kommer att inledas en förundersökning, men i nuläget är det oklart vad brottsrubriceringen blir, säger Gunneng.

Vet du mer? Tipsa oss!

• Kontakta GT/Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar GT/Expressen.