Flera sexöverfall – kan vara samma förövare

Mannen överfaller kvinnorna genom att ta tag mellan deras ben.

Två överfall i Hagfors har likheter som gör att polisen misstänker att en och samma gärningsman ligger bakom.

– Vi vill veta om det finns fler som blivit utsatta på ett liknande sätt, säger Tommy Lindh, polisens presstalesman i Värmland.

Två överfall i centrala Hagfors utreds just nu av polisen, som misstänker att det finns ett samband mellan händelserna.

Natten mellan 30 och 31 augusti, vid fyratiden på morgonen, blev en kvinna överfallen vid Rallsvägen. Hon var på väg hem från Folkets park när hon enligt polisen lade märke till en man som ska ha kommit ikapp henne snabbt. Mannen ska ha överfallit henne genom att ta tag mellan hennes ben. Kvinnan lyckades slita sig loss och mannen försvann från platsen.

På kvällen måndagen den 8 september var en kvinna ute och rastade sin hund vid Blinkensbergsvägen. Även i det fallet kom en man ikapp kvinnan och tog tag mellan henens ben. Mannen lyckades brotta ner kvinnan och ska ha hållit fast henne. Samtidigt som överfallet skedde pratade kvinnan i sin mobiltelefon och mannen slog till kvinnan, tog mobilen och sprang från platsen.

"Tagit dem mellan benen"

– Sambandet mellan överfallen består i tillvägagångssättet och signalementet som kvinnorna uppgett. I båda fallen har mannen gått ikapp kvinnorna och tagit dem mellan benen, säger Tommy Lindh, polisens presstalesman i Värmland.

Har mannen sagt något till kvinnorna vid överfallen?

– Jag har inga uppgifter om det, säger Tommy Lindh.

Ingen av kvinnorna ska ha fått fysiska skador. Det finns enstaka vittnesuppgifter men polisen vill få in mer information från allmänheten - och eventuellt fler anmälningar.

Kan det finnas fler fall, som inte anmälts?

– Det kan man inte utesluta. Vi har haft andra ärenden i länet som varit av liknande slag där vi gått ut med den här typen av information och där vi fått in mer. Det kan handla om sexuella ofredanden där gärningsmannen inte varit lika våldsam till exempel, men då vill vi få reda på det, säger Tommy Lindh.

Inga spår

I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman och bevisningen är begränsad.

– Vi har inte kunnat hitta något på brottsplatserna som hjälper oss framåt i utredning, säger Tommy Lindh.

Huruvida man kunnat spåra mobilen som mannen stal från en av kvinnorna vill han i nuläget inte gå in på.

Har ni någon bild av ifall överfallen sker planerat eller impulsivt?

– Så långt har vi inte kommit och man ska ha klart för sig att det är en indikation och misstanke vi har om att det är samma gärningsman, mer än så är det inte än så länge, säger Tommy Lindh.

I nuläget sker inget samarbete med polisen i andra län eftersom det just nu inte finns någon misstanke om att gärningsmannen ska ha varit aktiv även på andra håll.

De två kända överfallen rubriceras som sexuellt ofredande respektive sexuellt ofredande samt rån.

Den som har information kring överfallen kan kontakta polisen på telefonnummer 114 14.