Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera personrån i natt – kvinna till sjukhus

Under natten och söndagsmorgonen har tre personrån ägt rum i centrala Göteborg.

En kvinna fick uppsöka sjukhus efter att ha knuffats till marken av rånarna och ytterligare två personer har hotats respektive knivrånats.

– Det är mer personrån än vanligt nu, det här är inte bra, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.

Flera våldsamma personrån har ägt rum under natten och tidiga söndagsmorgonen.

– Vi kan inte utesluta att rånen har ett samband, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.

Det första larmet kom in till polisen vid klockan 01-tiden. En patrull kallades då till Östra sjukhuset där en kvinna kommit in efter att ha blivit rånad vid Domkyrkan i centrala Göteborg.

Kvinnan angreps av två yngre män som knuffade henne till marken och stal hennes handväska, innehållande bland annat plånbok och mobiltelefon.

Kvinnans skador bedöms som lindriga.

Man knivrånad

Nästa larm om personrån kom två timmar senare, vid 03-tiden. En man blev då, i närheten av Liseberg, under hot avtvingad sin plånbok och mobiltelefon. Även här beskrivs gärningsmännen som två yngre män.

Ytterligare en timme senare larmades polisen till en adress i närheten av Hagakyrkan där en man knivrånats. Under knivhot tvingades mannen lämna ifrån sig ett armbandsur till rånarna – som beskrivs som två yngre män.

Vid det sista rånet hade offret sinnesnärvaro nog att följa efter gärningsmännen samtidigt som han larmade polis. Det ledde till att en av gärningsmännen kunde gripas vid Vasaparken efter en kortare polisjakt till fots.

– Han är gripen misstänkt för grov stöld. Nu ska vi se om vi kan sätta honom i samband med andra stölder under natten eller andra brott över huvud taget, säger Tommy Nyman.

Polisen: Gå i sällskap

Under natten till lördagen skedde också två stycken personrån – dessa i anslutning till Andra Långgatan i centrala Göteborg. Två män blev då knivhotade av fem till sex gärningsmän.

– Det är mer personrån än vanligt nu, det här är inte bra, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.

Han berättar att de patruller som rör sig i city nattetid är medvetna om problemet med personrån och försöker ha en extra hög närvaro. Presstalesperson har också några råd till privatpersoner som rör sig i centrala Göteborg nattetid.

– Man ska gärna vara ute och strosa, men det är bra om man håller sig hyggligt nykter – och så är det alltid bra att vara i sällskap, säger Nyman.