Flera personer i bråk på flyktingboende

Publicerad

Polisen larmades till ett bråk på ett flyktingboende i Nässjö kommun på söndagsmorgonen.

Minst två personer slogs. En av dem fick föras till sjukhus.

– Ingen har frihetsberövats i nuläget, säger Maria Lavesson vid Jönköpingspolisen.

Larmet om tumultet kom vid klockan 09.53 på söndagen från ett av Migrationsverkets boenden i Nässjö kommun.

– Vi fick in det först som ett ambulanslarm, men sedan visade det sig att det hade varit ett bråk på det här boendet, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Hon fortsätter:

– Flera personer ska ha varit inblandade, men när patrull kom till plats hade det lugnat ner sig.

Två anmälningar

En man på platsen sa att han hade blivit misshandlad.

– Eftersom han har en tidigare medicinsk historik togs han med in till sjukhus för kontroll av hans eventuella skador. Det var inte allvarligt på något sätt, säger Maria Lavesson.

Motparten berättade även han att han hade blivit slagen.

– Så det blev två anmälningar om misshandel. Förhör har hållits med parterna på platsen, men inget frihetsberövande i nuläget, säger Maria Lavesson.

Den andre mannen behövde inte uppsöka sjukvården.

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER