Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera omhändertogs efter demonstration

Ett tiotal personer omhändertogs när Swedish defence league höll demonstration i Göteborg.

Men polisen är nöjd med insatsen.

– Det har varit väldigt bra från båda sidor, säger polisens presskontakt Christer Fuxborg.

På söndagen rustade polisen Göteborg för demonstrationer. Det är den högerextrema grupperingen Swedish defence league, SDL, som demonstrerade på Götaplatsen på Avenyn.

Under parollen "Stoppa fascisterna i SDL" hade Rättvisepartiet Socialisterna tillsammans med andra grupperingen manat till motdemonstrationer.

Och det blev en lugn tillställning ett 15-tal SDL-anhängare försökte sprida sitt budskap medan runt 500 motdemonstranter försökte överrösta och störa mötet.

– Det har varit väldigt bra från båda sidor. De har fått chansen att uttrycka det de vill säga, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Stora avspärrningar

Demonstationen satte i gång vid 12-tiden och medförde begränsad framkomlighet för kollektivtrafiken och för vanliga trafikanter då flertalet tillfartsvägar var avstängda.

Vid 14-tiden blev det lite stökigt i samband med att demonstrationen var på väg att upplösas. Ett tiotal danska motdemonstranter ska ha blivit omhändertagna och fördes till arresten på Aminogatan.

– Det var lite ordningsstörning efteråt. Men dagen har gått enligt plan. Vi har lyckats ta bort avspärrningar snabbt och komma i gång med trafiken igen, säger Christer Fuxborg.