Flera kvinnor har blivit sexuellt ofredade

Publicerad

Flera kvinnor har blivit sexuellt ofredade av en man i centrala Borås under dagen.

En ung man sitter gripen misstänkt för sexuellt ofredande vid tre tillfällen.

– Vi misstänker att betydligt fler kan ha utsatts, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Polisen fick under lördagen in samtal och tips om en man som ofredade kvinnor sexuellt i Borås.

– Och när polisen fått in flera olika indikationer om detta så gav vi oss ut för att leta efter personen. Han var rätt välbeskriven vad gällde klädsel och ålder, säger Gustafsson.

Polisen lokaliserade tämligen snabbt den misstänkte gärningsmannen.

– Men i det läget har vi ingen direkt målsägande eftersom vi bara fått in anonyma tips. Men vi kunder omhänderta mannen för fylleri eftersom han var berusad.

"Skamgrepp"

Vid 13.30-tiden gjorde dock en kvinna en polisanmälan för sexuellt ofredande i centrala Borås. Mannen ska ha kommit upp bakom henne och tagit vad polisen kallar för ett "skamgrepp" på kvinnan. När hon då försökte skydda sig så försökte han stjäla hennes handväska, utan att lyckas.

– Då började vi samla ihop allt material som vi fått in under dagen och mannen, som ju redan var omhändertagen, kunde senare gripas misstänkt för sexuellt ofredande vid minst tre tillfällen, säger Gustafsson.

"Fler kan ha utsatts"

I samband med utredningen har framkommit att mannen redan för tre veckor sedan agerat likande mot kvinnor i Borås – och polisen misstänker att många kvinnor kan ha fallit offer för mannens beteende.

– Vi misstänker att betydligt fler kan ha utsatts och det vore väldigt tacksamt att får fram. Man får gärna höra av sig om man har blivit drabbad. Tre personer är illa nog, men vi vill verkligen ha ett så bra underlag som möjligt, säger Gustafsson.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER