Flera inbrottslarm – polis stoppade skåpbil med pallkragar

Publicerad

Flera butiks- och lagerinbrott har inträffat i Västsverige under natten mot måndagen.

Två män greps i Sisjön med en skåpbil full av pallkragar efter att ett vittne slagit larm.

Strax efter klockan halv två natten mot måndagen såg ett vittne hur två personer tagit sig in på ett område vid en outlet i Eklanda i Göteborg. 

– Vi fick larm om att två män lastade in gods i en skåpbil. Bilen stoppades sedan av polis i Sisjön och då var hela bilen full med pallkragar, som används för odling eller förvaring, berättar Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.

Båda männen greps misstänkta för inbrott.

Två mörka bilar 

Vid halv tretiden kallades polis och väktare till en butik i Komarken i Kungälv där det gått ett inbrottslarm. Två mörka bilar hade sett lämna platsen. Ingen misstänkt har gripits.

En halvtimme senare, vid 03-tiden, fick polisen återigen larm om inbrott. Då handlade det om ett större lager i Grästorps centrum där det varit flera inbrott den senaste tiden, rapporterar polisen.

Det är okänt vad som stulits och ingen person har gripits.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER